Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Türk Milli Takımı

Türk Milli Takımı
 

Türk Milli Takımımız yurda döndü..

Yazımı çok kısa ve sade bir dille yazmaya çalışacağım..

Başarısız grup maçları oynandı.. İşte gerçekler:

1- Fatih Terim takım iskeletini oluşturamadı. Hep sanki bir kulüp takımı var. Genişletilemeyen ve alternatif oluşturulamayan bir takım: Yenilenemeyen: GALATASARAY ve FENERBAHÇE ile oluşan bir milli takım oluşturuldu. Dışardan Tuncay ve Hamit destekli bir takım oldu. Garanti olsun aman eleştiri de olmaz. Aman bu iki takımdan oyuncuları alalım. Böylece maalesef başarıya veya her şeye doymuş bir takım olduk...

Federasyon ve Milli TAKIM iskeletinde bukadar teknik direktör- antrenör -teknik kadro var.. Hani tüm ANADOLU tarandı? Hani flaş bir oyuncu geldi mi? Ümit takımdan veya diğer takımlardan sadece 1 oyuncu: Bursaspordan Sercan.. Herkesin 2 yıldır peşinden koştuğu bilinen bir oyuncu.. Fatih Terim'in bu takıma ne kadar etkisi var? Bence isimleri yazmaktan başka hiç yok..

Fatih TERİM artık kendisini yenilemek zorundadır. Büyük teknik direktör büyük başarılar yakaladı. Ama ben nerde yanlışlar yapıyorum demiyor gibi geliyor. FATİH TERİME SALDIRGAN VE AGRESİF OLMAK YAKIŞMIYOR..

2- Milli takım oyuncuları fiziksel olarak çok maç oynamaya alışamadılar.. Sürekli aynı oyuncular ile oynamak avantaj olacakken hep sorun oluyor. Özellikle sakatlıklar bir türlü peşimizi bırakmıyor. Bu kadar paranın döndüğü bir yerde profosyonellik asla olmadı. 200.00 dolar prim vaat edildi. Doğru olup olmadığı net bilmesem de eğerki doğru ise bu para miktarı, federasyon bu başarısızlıkta da aynı seviyede bir sorgulama yapmalıdır.

3- Genel olarak başarısızlıkta hiç kimse çıkıp da evet başarısız olduk. Şu konuları başaramadık diye bir konuyu masaya yatırdığı görülmemiştir. "Fatih Terim'in başarısızlıkta suçu üzerimize almasını da biliriz" gibi cümleler artık bu topluma yeterli gelen bir açıklama değildir.

4- Maç öncesi kazanırız diyen gazete ve köşe yazarlarına şunu hatırlatmak isterim: Maç sahada kazanılır.. Gerisi yalandır. Oynarsan kazanırsın. Mücadele etmeden kazanamazsın..Tabi artık bu sözleri konuşmak için geç kalındı.

Başarısızlık zor kabul edilen bir gerçektir. İspanya ya 2 maç yenilen, Estonya ile berabere kalan Belçika'yı İstanbul'da yenemeyen bir takım var.. Hatta Bosna Hersek ile bu maç bile gerçeğe ve klas farkına bakıldığında başarısız bir sonuçtur. Bakınız 1-0 Türkiye galip dakika 4. yenilen gol 30-35 dakikaları arasında iken, 30 dakika kaleye bir şut atamayan, paslaşamayan bir takım var.. Yenilen golde top güzel yere gitmesi şanssızlık olsa bile kaleye çok uzaktı.
Milli takımımız bir de oyunu yavaşlatma ve soğutmayı bir türlü başaramıyor. Bu hastalık Türk Futbolununda hastalığıdır. Madem kötü oynuyoruz o zaman topu kalemizden uzakta taçlarda veya şutlarla avuta atarak zaman çalarak maçı 1-0 bitirelim. Bu konuda hala profosyonel davranmayı öğrenemedik. Volkan topu oyuna sokarken hep hızlı davrandı. Hiç yerde yatıp oyunu bir süre böyle soğutamıyoruz. En azından devre arasına galip gitmek için bir taktik yoktu.
Başarısızlıkta bile dersler almayı öğrenmeliyiz.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. TOPRAK

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..