Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Türk Milli Takımını bekleyen tehlikeler

Türk Milli Takımını bekleyen tehlikeler
 

TÜRK MİLLİ TAKIMI


Bu hafta, iki maç ile Dünya Kupası eleme karşılaşmalarına, devam edilecektir. Türk Milli Takımımız da bu oynayacağı iki maç ile grubunda ya daha rahat ya da sıkıntılı olacaktır. Şimdi kesinlikle 6 puana ihtiyacımız var. Eğer Bosna'ya yenilirsek, bu gruptan çıkmamız için İspanyadan en az 4 puan gerekiyor. Belçika takımını deplasmanda yenmek gerekiyor. Bu işimizi ne kadar zora sokuyor demektir. Çünkü eğer biz liderliğe oynuyor isek, asla alt grup takımlara puan vermememiz gerekiyor. Her kayıp puan için üst takımdan telafi zorunluluğu gerekiyor.

1. TEHLİKE: Umulmadık puan kaybına fazla kredimiz yok. İçerde tüm maçları kazanmak zorundayız. Ama Belçika ile berabere kaldık: bu kayıp 2 puan demektir. Eğer Bosna Hersek ile berabere kalırsak kayıp 4 puan demektir. Bu farkı ancak İspanya' dan alınacak 4 puan ile telafi edilir.Bu çok zor nerde ise imkansızdır. O halde biz bu grupta lider olamayacağız anlamına geliyor. Bu gerçek ile yüzyüze gelmektense, Bosna Hersek takımını yenmek zorundayız.

2.TEHLİKE: Türk Futbolcuları ya sakat ya da formsuz. Bu büyük bir tehlikedir. Konsantre olmalarıda çok zor gözükmektedir. Çünkü üç büyükler başarısız bir sezon girişi yaptılar. Bu futbolcuları motive etmek son derece risklidir.

3.TEHLİKE: Türkiye Futbol Federasyonu da yanlış hareket etmektedir. Bu tip maçlarda seyirci değil, ateşli taraftara ihtiyaç vardır. Maalesef bilet fiyatlarının sembolik olacağı yerde, yüz milyonlara bilet satmak fikrini verenin futbol seyircisi ile taraftarı arasındaki farkı iyi süzemediğini düşünüyorum. Eğer seyirci değil destek vercek taraftar maça gelmez ise, takımımızın işi son derece zordur. Sponsorlar ile zate para sıkıntısı olmayan federasyonun bilet fiyatlarını sembolik yapmasını beklemek son derece uygun olan bir davranıştır.

Türk Milli Takımımızı bekleyen bu tehlikelerin dilerim, sahaya kötü yansımaması ve bu iki maçı 6 puanla geçmemizi umuyorum. Futbol şansına çok ihtiyacımız olacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla.Toprak SARI

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..