Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Türk modacılar Lüks Perakende Mağazalarla Orta Doğu'ya açılıyor

Türk modacılar Lüks Perakende Mağazalarla Orta Doğu'ya açılıyor
 

Geçtiğimiz hafta, Yıldırım Mayruk, Tuvana Büyükçınar, Hatice Gökçe gibi birbirinden değerli Türk tasarımcılarımızın ürünlerini, dünya pazarlarında daha erişilebilir hale getirmek ve yakın coğrafyadaki ülkelerde, Türkiye için "yüksek moda ve tasarım ülkesi" algısının oluşmasına destek vermek amacıyla, genç iş kadını Hatice Aydeniz tarafından yaratılan, lüks perakende mağazalar zinciri "Hadije" markasının Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen lansmanındaydım.
  

Bu arada küçük bir genel kültür bilgisi: Lale Devri'nde burada meş'ale şenlikleri düzenlendiği için, bu her köşesi altınlarla bezenen görkemli sarayın ismi, Farsça'da "ışık" anlamına gelen "Çırağan" konulmuş. Yarın öbür gün, bir yarışmada karşınıza çıkarsa, "heh! Üşengeç Şef'im öğretmişti der", belki bu soruyla bir anda milyoner olunca, bana da iki dua edersiniz, kim bilir... :)
 

  


Lansmana dönecek olursak, Türk modacılarımız, bugüne dek Paris, Milano, Londra gibi modanın gözde noktalarında, bireysel girişimleri ile varlıklarını ortaya koyarlarken, "zengin kültürümüzün izlerini taşıyan tasarımları ile dünya çapında bir perakende zincirinin raflarında, neden yerlerini almasınlar ki?" düşüncesiyle yola çıkılan bu girişimin sahibesi Hatice Aydeniz, basın toplantısında Hadije’nin ilk iki mağazasının 2015 yılında Bakü ve Riyad’da açılacağını söyledi.

Aynı projede yer alan Yıldırım Mayruk, Özgür Masur, Raisa - Vanessa Sason ve Tuvana Büyükçınar da davette yer alan moda dünyasından isimlerdendi.
 

  

Bir çatı marka olarak Türk modacıları için Orta Doğu ve Arap dünyasının kapılarını sonuna dek açmayı planlayan Hadije mağazaları sayesinde, hem Türk Modasının tanıtımına destek verilmesi, hem de lüks tüketim pazarına katma değer sağlanması hedeflenmiş. Bunun için de 10 Milyon Dolara yakın yatırımla, önümüzdeki beş yıl içinde, Orta Doğu’da 5 farklı ülkede beş Hadije mağazası açacaklarmış.
 

  

Projeye destek veren ünlü modacıların tasarımı olan kıyafetler, yine ünlü mankenler tarafından sergilendi. "Kimler vardı?" derseniz, Sema Şimşek, Yıldırım Mayruk’un; Burcu Kutluk, Özgür Masur’un; Didem Soydan, Raisa-Vanessa Sason’un ve Bilge Kara ise Zeynep Tosun’un couture koleksiyonlarından parçaları sundular.

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..