Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Türk neden korkar?

Türk neden korkar?
 

Eğer bir köpek sahibiyseniz. En çok muhatap olacağınız sorulardan biri budur. Köpeğiniz ısırır mı? Hayır ısırmaz yanıtı hiç bir zaman karşınızda ki kişiyi tatmin etmez. Çok ilginçtir ki. İskele verilmeden vapurdan atlamaktan, trafiğin en yoğun olduğu yerlerde karşıya geçmekte bir beis görmeyen insanımız köpekten korkmaktadır. Burada köpeğin cinsinin, büyüklüğünün bir önemi yoktur. Köpek olması yeterlidir. Tabi insanımızın bu korkusu aslında bir sosyolojik araştırma konusudur, ve eğer böyle bir korkunuz varsa ve bu korkuyu yenmek istiyorsanız herzaman bu konuda yardım alabilirsiniz. Ben kendi adıma pek çok kişinin bu korkularını yenmesine yardımcı oldum.

Köpek sahibi olanların da yapması gereken bazı şeyler ve kurallar var. Biz köpekleri seviyor ve besliyor olabiliriz. Bu hiç bir zaman bize başkalarını rahatsız etme hakkı vermez. Ortak kullanım alanları olan park, bahçe gibi yerlerde köpeklerimizi başıboş bir halde bırakmamaız hiç hoş olmayan olaylara neden olabilir. sahiplendiğimiz yavruları sosyalleştirmeli ve onları mutlaka eğitmeliyiz.
Köpeklerde ısrma yani agresyon çok sık görülmemekle birlikte bunun çeşitli nedenleri vardır. Bir köpek en çok korktuğu zaman ısırır ki be genelde köpeğin karakterinden kaynaklanır. Ya da koruma içgüdüdü bir köpeği saldırgan hale getirebilir.

Korktuğumuzda adranelin salgılarız ve köpekler bunun kokusunu alırlar. Bu kokuyu alan bir köpek kendisine saldırılacağını düşünür ve savunmaya geçer.
Eğer sizde köpeklerden korkuyorsanız bir köpekle karşılaştığınızda onu görmemezliktem gelerek yön değiştirip oradan uzaklaşmaktır. Koşmakta tahrik edici olabilir. Köpekler için koşmak bir oyundur ve sizin koştuğunuzu gören bir köpek peşinize takılabilir.

Tanımadığınız köpeklerle göz kontağı kurmayın. Köpek bunu meydan okuma olarak algılayacaktır. Eğer köpekleri seviyor olsanız bile bir başkasını köpeğine izin almadan dokunmayın. Ani hareketler tepki görebilir.

Sokak köpekleri genelde çok fazla saldırma eğiliminde değillerdir. Aşırı paniğe kapılmanız onları tahrik edebilir ve bu çok kötü sonuçlar doğurabilir.
hepinize korkusuz günler dileğiyle...

 
Toplam blog
: 4
: 1826
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İstanbul doğumluyum. A.D.T.C fakültesi felesefe mezunuyum. 10 yılı aşkın bir süredir köpek eğitmenli..