Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Türk Polis Teşkilatı 170 yaşında

Türk Polis Teşkilatı 170 yaşında
 

Türk Polis Teşkilatının 170. Günü yurdumuzun bir çok il ve ilçelerinde törenlerle kutlanıyor. Aradan 170 yıl geçti. O günlerden bu yana yüzlerce polis görevi başında vatan savunması sırasında vuruldu ve şehit oldu. Eşleri dul ve çocukları yetim kaldı. Yüzlercesi de sakatlandı, hastalandı hayatları karardı, aileleri perişan oldu.   

Polis görevi itibariyle; asayişi, toplum hizmeti, şahıs tasarruf emniyetini ve evlerini koruyan, halkın ırz can ve malını muhafaza ve toplumun rahat ve huzurunu temin eden, yardım isteyenlere, yardıma muhtaç olan çocuk, sakat ve acizlere yardım eder. Kanun ve nizam­namelerin kendisine verdiği vazifeleri yapan silahlı icra ve inzibat kuvvetidir. Genel olarak polis, bir ülkenin sükûn, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir. Bunu yerine getirirken önceden belirlenmiş ve bunları yaparken de kanun ve yönetmeliklere uymak zorundadır. Türk polisi uymakla yükümlü ve hükümet görevlidir. Polis tarihi Türk tarihi ile başlamıştır.

Polislerimizin sorunları çoktur, görevleri, maaşları ve özlük hakları, çalışma şartları ve uzun mesai saatleri fazladır. Büyük kentlerde varoşlarda oturan nice polislerimiz vardır. İlden ile sürülen, sürgüne gönderilen nice  polislerimizin ayrı bir öyküsü vardır. Sayın büyüklerimiz Polislerimize sahip çıkmalıdır. Sorunlarına eğilmelidir. Çünkü bir ulusun güvenliğini sağlayan emniyet mensuplarımızdır.

Türk Polis Teşkilatımızın 170. yılında kutluyor, aramızdan ayrılanlara rahmet, hasta olanlara şifalar, görevi başında olanlara kazasız, belasız sağlık ve başarılar diliyorum.

Geçmişte Türk Pos Teşkilatına armağan olarak yazdığım “ 10 NİSAN GÜNÜ “adını taşıyan şiirimden bir, iki dörtlükle sözlerimi sağlamak istiyorum:  

Emanettir size güzel yurdumun

Geceden gündüze görevde polis

Değeri biçilmez kıymeti onun

Kendini adamış millete polis

***

 Biz  rahat uyurken kendi uyumaz

Sıcak,soğuk demez, ayakta kış,yaz

“Asayiş berkemal” tutanakta yaz

Kendini adamış devlete polis

***

Babacan insandır karakollarda

Hazarda, seferde, karlı yollarda

Vatan sevgisiyle coşar onlar da

Kendini adamış hizmete polis

***

Her zaman cesurdur genç ve zindedir

Kemal Atatürk’ün tek izindedir

Hırsızın, hainin hep peşindedir

Kendini adamış gurbete polis

 

   Abdülkadir GÜLER

   10 Nisan 1988-  SÖKE

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..