Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '16

 
Kategori
Müzik
 

Türk Pop Müziğimizin Babası Fecri Ebcioğlu Abimize Saygı ile;

Türk Pop Müziğimizin Babası Fecri Ebcioğlu Abimize Saygı ile;
 

6 Mart 1989 - Ünlü Besteci-Aranjör-Şarkı sözü yazarı Fecri Ebcioğlu Abimize saygı ile;
 
Türk Pop Müziğimzin tartışmasız Duayen Babasıdır.
 
İlk kez Türkçe Sözleri (Bak Bir Varmış Bir Yokmuş) 1961 de Bob Azzam'ın "C'est écrit dans le Ciel" adlı şarkısına yazmış ve İlham Gencer e söyletmesi ile başlayan "Türkçe Sözlü Hafif Müzik" devrinin babasıdır.
 
1961 de başlatılan ve Sezen Cumhur Önal ile birlikte "Aranjman Müzik" adı altında yeni bir müzik türünün yayılmasına neden olmuştur. Başta Ajda Pekkan olmak üzere pek çok sanatçıya, yabancı parçalara Türkçe söz yazarak okutmuş, şöhrete ulaştırmıştır. Başta; Acı Hayat, Suçlular Aramızda, Yılanların Öcü ve Susuz Yaz gibi filmlerin müziklerini de bestelemiştir.
 
Türk Pop Müziğimizin en büyük şanslarının başında gelmekte ve Türk Pop Müziğimize yaptığı katkılar anlatılamayacak kadar çoktur.
 
58 yaşında felç geçirerek Çapa Hastanesi'nde uzun bir süre tedavi oldu. 6 Mart 1989 tarihinde Levent'teki evinde kalp krizi geçirerek öldü. Yaşadığı sokağa kendi adı verildi.
 
Biz Eski Nesillerin, Türk Pop Müziği denildiğinde ilk akla gelen hiç bir zaman Unutamadığımız Fecri Ebcioğlu Abimize, Allah tan Rahmet diliyorum...
 

 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..