Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '14

 
Kategori
Müzik
 

Türk Pop Müziğinin Kitaro'su: Barış Abi

Türk Pop Müziğinin Kitaro'su: Barış Abi
 

 

Barış Manço'yu kaybedişimizin üzerinden 15 yıl geçmiş bile. O'nu Türk pop müziğinde çığırlar açan parçaları kadar, yaptığı televizyon programlarıyla da tanıdık ve çok sevdik. Yalnız genç kuşaklara hitap eden şarkılar değil, aynı zamanda Türk Sanat Müziği eserlerine getirdiği değişik yorumlarla da her yaştan müzikseverlerin kalbinde ayrı bir yer edindi Barış Abi.

Benim yaşımda olanlar, neredeyse bütün çocukluklarını O'nun yaptığı televizyon programlarıyla geçirmiş sayılırlar. Belki birçoğu, Barış Abi'nin unutulmaz Adam Olacak Çocuk programına annesi ve babasıyla birlikte katılıp, O'nunla ve altın öğütleriyle tanışma mutluluğunu yaşayabilmiştir.

Türk pop müziğinde bir fenomendi, Barış Abi. Verdiği yurtdışı konserleriyle Türk pop müziğinin farklı kültürlerle yakınlaşması ve kaynaşmasına katkı sağladı. Dünyanın bazı bölgelerinde gerek Türkiye, gerekse Türk halkı üzerine oluşmuş ve değişmesi imkânsız görünen önyargıların, müzik sayesinde bir nebze de olsa yıkılabileceğinin bir örneğiydi.

Kimisi için bir John Lennon, kimisi içinse bir Bob Marley'di; Barış Abi. Ama bir müziksever olarak tarzını, dünya görüşünün de etkisiyle; New Age akımının öncülerinden olan ünlü Japon müzisyen Kitaro'ya daha yakın buluyorum. Gerek bir Barış Manço, gerekse bir Kitaro parçasını her dinleyişim; beni âdeta bambaşka duygulara sürüklüyor.

Bugünkü yeni neslin müzik dağarcığında artık bambaşka şarkılar ve şarkıcılar var. Ama bir Barış Manço şarkısı dinleyemeden çocukluklarını yaşıyor olmaları ne acı bir şey.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..