Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Satranç
 

Türk satrancı

Türk satrancı yeni bir döneme başlıyor. 1991 Yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlanarak ülkede satrancın gelişimi için güçlü bir temel atan TSF, 2004’te özerklik süreci ile birlikte bu temelin üzerine giderek büyüyen ve gelişen bir yapı inşa etmeye, satrancı tüm halk kitlelerine ulaştırılması için başlayan çalışmalar, sponsor kurumunda büyük katkılarıyla, Ayrupada ve Dünyada büyük başarılar kazanan genç sporcularımızın ortaya çıkmasına ve başarıların peş peşe gelmesine yol açmıştır.

Bunlara ek olarak, büyük bir atılım daha gerçekleşmiş ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Satranç Federasyonumuzun girişimi üzerine, 4 Eylül 2008 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, Türkiye Satranç Federasyonu’nu “kurumsal üyeliğe” kabul etmiştir.

TSF, bu girişimiyle, ülkemizdeki olimpik olmayan spor federasyonları arasında Milli Olimpiyat Komitesine üye olan ilk federasyon olmuştur. Temennimiz, bu olağanüstü spor dalının küresel anlamda “olimpik kabulü” için gereken zemini daha da güçlendirecektir.

Halen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığını yürüten Sayın Ali Nihat YAZICI’nın, Türk Satrancına son yıllarda yapmış olduğu büyük hamlelerle birlikte, Satranca olan ilgi çığ gibi büyümüş, Uluslar arası arenada saygın bir yere oturmuştur. Çalışmaların bu hızla ve kesintisiz şekilde sürmesi halinde, Türk Satrancını çok daha görkemli günlerin beklediği aşikardır.

Teşekkürler Başkan, teşekkürler tüm emeği geçen güzel insanlar, teşekkürler, Onursal Başkanımız Kahraman OLGAÇ.

Hayri YAMAÇ, 24.09.2008

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..