Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '16

 
Kategori
Şiir
 

Türk Şiiri'nin unutulmazlarından Cemal Süreya ustaya saygı ile...

Türk Şiiri'nin unutulmazlarından Cemal Süreya ustaya saygı ile...
 

9 Ocak 1990 - Ünlü Şair Cemal Süreyya'ya saygı ile;

Türk Şiiri'nin asla unutulmazlarındandır.

1931 de Pülümür de doğan Cemal Süreyya; örf-adet ve geleneklerimize karşı olmasına rağmen, şiirlerinde hep bu dogmalarla iç içe olmuş bir şairimizdir.

İkinci yeni hareketinin önde gelen şair ve kuramcılarından sayılan Cemal Süreyya'nın Kitaplığımın üst köşesinde hep karşımda durmakta olan  1958 de yayımladığı "Üvercinkaya" adlı Şiir kitabı, günümüzde de bir çok Şiir sever tarafından halen zevkle okunmaktadır.
Bunun sebebi ise,Yaşamın içinden hiç dışarı çıkmamış, "Halk Dili"ni olanca gücüyle mısralarına dokumuş, hayatın cilveleri, Kendisine yepyeni çığırlar açmıştır. Kendine özgü buluşlarıyla, Türk Şiiri ne yeni ufuklar açmış, yediden yetmişe bütün insan katmanlarıyla şiirlerinde buluşmayı başarmış nadir şairlerimizdendir.

Günümüz Türk Şiiri'nin oluşmasındaki temel taşlardan biri olan Cemal Süreyya; 25 yılı aşkın Türk Dil Kurumu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Başta Şiir olmak üzere, pek çok edebi dalda eserleri olan ve 9 Ocak 1990 da kayebttiğimiz Usta Şair Cemal Süreyya yı anmadan geçemedim...

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..