Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '09

 
Kategori
Sinema
 

Türk Sinemasına destek vermek

Türk Sinemasına destek vermek
 

TÜRK SİNEMA VAKFI


Şu aralar sinemalarda bir 2012 geyiği sürmekte. Yok efendim 2012 de dünyanın sonu gelecekmiş, denizler taşıyor , kocaman binalar yıkılıyor , dağlar yerle bir oluyor gibi sahneler sergilenmekte. Bu Amerikan yönetmenlerin hiç işi gücü yok mu arkadaşım? Dünyanın sonunu getirmeye inatla azmediyorlar. Bunları dünyanın sonunu getirmeye yönelik azmetmekten seyretmemek lazım bence. Zaten Amerikan filmlerinin sonunda her zaman kendi vatandaşları kurtuluyor, geri kalanlarıa Allah ne hali varsa göstersin gibi gösteriliyor.

Madem bu amerikan pastası kılıklı herifler biliyorlar 2012'de ne halt olacak, söylesinler bakalım 2012'de Türkiye'de kriz sona erecek mi? Ya da en doğrusu Dünya'da bitecek mi? İşsizlik oranı gerilere gidecek mi? Açılımın sonunu getirip sonuna kadar kapıları açacak mı beyefendicik!? Işıklar! sonsuza dek yanmaya devam edecek mi Türkiye'de? Zırt pırt yapılan zamlarla ekonominin son hali ne konumlarda olacak? Domuz gribi denen illet salgın hala yayılmaya devam edecek mi ? Domuz gribinden yine Amerikalılar mı kurtulacak? Bizimle resmen dalga geçiyor bu adamlar sinema filmlerinde. Bizimle dalge geçmeye devam edin bakalım? Şu anda açık açık göğsümü gere gere söylüyorum Türk Sineması büyük yükselişte.

Aptal yabancı filmlerinin düşkünlüğü süredursun Artık Türk yönetmenleri daha güzel yapıtlar sunmaya başladı. Işıl ışıl parlamaya devam ediyor ve edecek. Mesela Çağan Irmak, mesela Türk Yönetmen Pelin Esmer 'En İyi Orta Doğu Yeni Yönetmen' seçildi. Semih Kaplanoğlu, Selim Evci ve Ferzan Özpetek Venedik Film Festivalinde büyük bir arzuyla yarıştı. Dünya sinema sektörünün büyük ilgisini çekti. Daha aklıma gelmeyen nice yönetmenler var başarı çıtalarını hızla yükselten. Yabancı film düşkünlüğünü bırakıp artık Türk Sinemasına destek göstermeli ve ilgimizi arttırmalıyız. Bırakın, yabancı film sektörü alsın başını gitsin. Ama Türk Sinemasının ardından gelsin istiyorum . Bu gururla yaşamaya devam edelim hep beraber. Türk Sineması seyredelim gözümüzü dört açıp.

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..