Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Türk sporuna sıkılmış kurşun

Bu güzel ülke neleri görmedi ki?  Her gün akıl almaz ve mantığa sığmaz olaylar ile yüzleşiyor..

Türk halkı olarak kin ve nefret kusuyoruz.. Ülkemizde malesef nefret tohumları ekiliyor ve bu nefret tohumlarından nasibini alan yine biz oluyoruz..

Bu kin, bu nefret, bu öfke kime? 

Son olarak Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün kurşunlanması.

Bu olayda bence tek suçlu taraftardır yada kurşunu sıkandır demek yanlış. Burada en büyük suçlu başta  Bu ülkeyi yönetenler, sporu yönetenler ve medya kuruluşlarıdır.

Artık tüm bu yöneticilerin taşın altına ellerini sokma zamanı gelmiştir. Öz eleştiri yaparak bu türlü olayların çıkmaması için birlikte hareket etme zamanıdır.

Başta futbol yöneticileri ve tüm spor camiaları artık futbola, basketbola yada herhangi bir spor branşına bir eğlence ve spor olarak bakmalıdır.

Ekranlara çıkıp taraftara dostluk ve birlik mesajları verilmelidir.

Rekabet her zaman olacaktır ama bunu bir fanatiklik yaparak, vurarak, kırarak ve küfür ederek değil, saygı ve sevgi çerçevesinde yapılmalıdır.

Maçlardan sonra kulüp başkanları TV ekranlarına çıkıp yorum yapmamalı.

Hiçbir ülke de bizim ülkemizdeki gibi kulüp başkanları maç sonunda yorum yapmıyor.

Hangimiz dünyaca ünlü kulüplerin başkanlarının ismini biliyoruz? Ama eminim ki onlar bizim kulüp başkanlarımızı gayet iyi tanıyorlardır. Spordan çok kulüp başkanlarının dalaşmalarını tartışan taraftarlar olmamalıdır.

Maçlardan sonra teknik yorum yapamayan gereksiz spor programları yayından kaldırılmalı.

Teknik yorum yapmaktan çok reyting uğruna taraftarları birbirine düşürecek yayınlar yapılıyor. Bu yayınları medya kuruluşları kaldırmalı yada rtük bu yayınlara dur demeli.

Maçlarda taraftar yasakları kalkmalı.

Derbi maçlarda iki takım taraftarıda aynı tribünde maç izleyebilmeli.

Böyle bir yasak hiç bir ülkede yok.. Taraftar yasakları kalksın ki insanlar dostane bir şekilde takımlarını desteklesin. Yasak koyarak bir şeylerin önüne geçemezsiniz. Aksine yasak koyduğunuz durum daha çok büyüyerek önüne geçilemez bir hal alır. Önemli olan istenmeyen olaylara kalıcı çözüm getirmektir. Burada ülke yöneticilerine, spor yöneticilerine ve medyaya büyük iş düşmektedir. Bu nefreti bitirecek olan yöneticilerdir.

Taraftarlar ve tüm spor sevenler sağ duyulu olmalıdır.

Sosyo ekonomik ve kültürel etmenler tabiki günlük davranışları ve piskolojimizi etkiliyor.Fakat halkın ve  sporu seven tüm tarafların da birbirine saygılı, sevgili ve sağ duyulu olması gereklidir.

Lütfen Türk sporunu ve ülkemizi düşünerek hareket edelim... Birdaha böyle çirkin olayların yaşanmaması dileğiyle.

 
Toplam blog
: 3
: 511
Kayıt tarihi
: 23.03.15
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık bölümü öğrencisiyim... ..