Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '18

 
Kategori
Futbol
 

Türk Takımlarının Avrupa Macerası

Türk Takımlarının Avrupa Macerası
 

Hangi takımın taraftarı olursak olalım tuttuğumuz takımının şampiyon olmasını canı gönülden istiyoruz her sene. En kötü ihtimalle ligi avrupa kupalarına katılabilecek bir yerde bitirmektir amacımız. Ve yeni başlayan sezonla birlikte avrupa kupaları heyecanı başlar. Önce rakipler kim olacak, hangi grupta yer alacağız telaşı, sonrasında da gruptan çıkmamız için hangi takımı nerede yeneceğimizi düşünür, kaç puanla çıkabileceğimizi hesaplar dururuz. Akabinde başlasın futbol heyecanı.

 

Haftaya Bakış

Avrupa'da 3. haftalar geride kaldığında takımlarımız pek de iyi performanslar gösteremedi bugüne kadar. Şampiyonlar ligi temsilcimiz Galatasaray çekebileceği en iyi kurayı çekmesine rağmen 4 puanla (1G 1B 1M) 3. sırada kendine yer buldu 3 hafta sonunda. Bu grupta 1. torba temsilcisi Lokomotiv Moskova takımının son sıraya demir atmış olması da temsilcimizin en kötü ihtimalle yoluna Avrupa Liginde devam edeceğinin göstergesidir. Ama hedef her zaman Şampiyonlar Liginde daha ilerilere gitmektir Galatasaray için.

Avrupa Ligi temsilcilerimizden Fenerbahçe kötü başladığı Türkiye ligine nazaran Avrupa Liginde biraz daha iyi performans gösteriyor diyebiliriz. 4 puanla (1G 1B 1M) 2. sırada yoluna devam eden temsilcimiz grubu 2. sırada bitirebilmek için Spartak Trnava ile büyük bir mücadele içerisine girecek gibi gözüküyor. Bu iki takımın 13 Aralık'ta oynayacağı maç grup ikinciliği için büyük önem arz ediyor.

Bir diğer Avrupa Ligi temsilcimiz Beşiktaş ise geçen sezon göstermiş olduğu Şampiyonlar Ligi performansından hayli uzakta şu an. Ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış durumda. Bunu da maç sonu tepkilerinden gayet net anlayabiliyoruz. Grupta 3 puanla (1G 2M) son sırada bulunan temsilcimizin gruptan çıkabilmesi için 2 maç daha kazanmak zorunda. 

Geçen sezonun kupa şampiyonu Akhisarspor ise Türkiye Liginde olduğu gibi Avrupa liginde de son sıraya demir atmış durumda. Çok zorlu bir grupta bulunan temsilcimiz Sevilla deplasmanın 6 gollü bir mağlubiyet ile döndü ve artık gruptan çıkması tamamiyle mucizelere kaldı. Bundan sonra prestij mücadelesi gösterecek olan temsilcimize hem başarı dileklerimi hem de teşekkürlerimi gönderiyorum.

Yorum

Genel olarak gözlem ve düşüncelerime gelecek olursak taraftar bu sezon takımlarımızın gösterdiği bu Avrupa performanslarından pek de memnun değil. Taraftar her zaman galibiyet ister elbette ancak öncesinde takımda hırs ve ışık görmeyi arzu eder. Şu ana kadar da bunu gösterebilen bir takımımız da yok maalesef. Umarım önümüzdeki haftalarda biraz daha toparlanma gözlemleyebiliriz.

Tahmin

*Galatasaray deplasmanda oynayacağı Schalke maçından 1 puan çıkarabilirse büyük başarı olur. İçerde Porto ve deplasmanda Lokomotiv maçlarını kazanır ve gruptan çıkar. 

*Fenerbahçe içerde Anderlecht maçını kesin kazanır. Sonra içerde Dinamo Zagreb maçından en az bir beraberlik alıp Sparta Trnava deplasmanına gider. Buradan alacağı 1 puanla gruptan çıkar

*Beşiktaş deplasmanda Genk ile oynayacak ve bu maçtan puan alması zor gözüküyor. Sonra yine bir deplasman ve rakip Sarpsborg buradan en az 1 puan çıkarmak zorunda ve son maç içerde oynayağı Malmö maçını kazanır. Ancak bu galibiyet gruptan çıkmak için yeter mi bilinmez.

 

Umarım tüm takımlarımız gruptan çıkar ve Avrupa'da yollarına devam ederler.

Önümüzdeki hafta görüşmek üzere.

 
Toplam blog
: 10
: 539
Kayıt tarihi
: 13.03.18
 
 

  "Okumak Cehaleti alır, eşeklik bali kalır"     Ne mezunu olduğunuz ..