Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '17

 
Kategori
Siyaset
 

Türk Tarzı Siyaset

Türk Tarzı Siyaset
 

Siyaset nedir?
Geçmişten bugüne, üzerine en çok konuşulan ve bir tanımın içine sığdırılamamış bir kavramdır siyaset. Ancak teoride sıklıkla karşımıza çıkan ve pratikte en çok hayat bulan tanım; siyasetin, iktidarı ele geçirme mücadelesi olduğudur. Bu mücadelenin nasıl ve hangi yollarla gerçekleştiği ise siyasetin ve toplumun kaderini belirlemektedir.

Ülkemizde bu iktidar mücadelesi zaman zaman haddini aşan hakaretlere, kavgalara ve yersiz birçok davranışa sahne olmaktadır. Halkın temsilcilerinin böyle ucuz yollu siyaset yapmak yerine, bir masa etrafında bir araya gelip doğrusuyla yanlışıyla tartışmalarını isteriz. Çünkü siyasetin özü budur.

Siyaset yapmak, herkesin kendi kürsüsünden bir diğerine laf atmasından ibaret olamaz, olmamalı. Bu siyasi kutuplaşma doğal olarak topluma bulaşıcı bir hastalık gibi sirayet etmektedir.

Siyaset ülkemizde yediden yetmişe herkesin dilindedir. Fakat ne konuşanlar,ne dediğini bilmekte; ne de dinleyenler,ne dinlediğini anlamaktadır. Bu durum adeta bir kör dövüşü haline gelmiştir. İnsanlar her gün belirli televizyon kanallarını seyretmekte, kendi ideolojisine yakın olan gazateleri okumakta ve kendi ideolojisindeki insanlarla muhabbet etmektedir. Bu durum bilmekten öte, o ideolojiye saplanmaktır. Hatta öyle bir saplanmadır ki kendi ideolojisi dışındaki ideolojilere saygısızlığı,anlayışsızlığı ve tahammülsüzlüğü meydana getirir. Işte Türk tarzı siyaset budur.

Nitekim siyaset, yalnızca bir iktidar mücadelesinden ibaret değil; aynı zamanda toplumsal bir uzlaşı aracıdır. Bizim siyasete bakış açımızın eksik olan kısmı bu noktadır. Bu eksikliği siyasi liderler hiçbir zaman giderememiş, topluma iyi örnek olamamışlardır. Yapmamız gereken kutuplaşmak yerine, bir olmaktır. Içinde bulunduğumuz koşullarda tek çıkar yolumuz budur. Kötü günde olduğu gibi iyi günde de bir olmayı, devletimizin çıkarlarını bireysel menfaatlerimizden önde tutmayı öğrenmemiz gerekmektedir. Farklı görüşler, farklı fikirler binlerce yıl önce olduğu gibi her zaman var olacaktır. Bu durum kaçınılmaz olarak insan olmanın bir gerekliliğidir. Artık farklı görüşlere saygı duyup, o görüşlerin hangi şartlar altında geliştiğini irdeleyip, empati kurup, her görüş hakkında bilgi sahibi olup siyaset yapmalıyız.


 

 
Toplam blog
: 2
: 369
Kayıt tarihi
: 10.11.17
 
 

Bir "insan" ..