Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '07

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Türk Telekom tarifeyi geri alabilir

Türk Telekom tarifeyi geri alabilir
 

Milliyet Blogda, daha önce telekomla ilgili yazdığım iki blog var

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=49171

sadece 123 defa görüntülenmiş, iki yorum almış,

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45821

304 defa okunmuş, oda iki yorum almış

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=44291

252 defa görüntülenmiş, 4 yorum almış, görüntülenme sayıları, ortalama sevgi, ilişkiler üzerine yazılan bloglardan biraz daha az olması bana Telekomun kötü fiyat tarifesine halkımızın pek ilgi göstermediğini düşündürüyor. Oysa şu anda Türk Telekomun, Mart 2007 den itibaren uygulamaya koyduğu ve reklamlarda kafa karıştırıcı şeklinde kamuoyuna sunduğu yeni tarifesini, Danıştay 13. dairesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonucu, geri alma hazırlığı var. En son bilgilere göre, Türk Telekom şehiriçi görüşmelerde standarthatt abonelerine yaptığı %26 oranındaki zammı %16 oranında düşürmeyi planladığını açıklamış. Bundan da şehirlerarası ve GSM e doğru yapılan aramalarda Danıştay tarafından durdurulan tarifedeki indirimleri aynen korumayı planladığı anlaşılmaktadır.

Bloglarımı incelerseniz, aylık sabit ücret adı altında ödenen bedel karşılığında, eski tarife ile ücretsiz kullanıma hak kazanılan konuşma hakkı, günün her saatinde ve her türlü aramada kullanılabilmekte, ayrıca o ay içinde kullanılamayan görüşme hakkı yıl sonuna kadar, bir sonraki aylara devredilebilmekte idi. Bence Türk Telekom'un yeni tarifesinde, şehiriçi ücretlerdeki düşüş yanısıra, ücretsiz konuşma hakkı ile ilgili yapılan düzenlemelerin de geri alınması da gerekmektedir. Çünkü biliniyor ki, Danıştay tarafından yürütülmesi durdurulan tarifenin tüketiciye yüklediği en önemli yüklerden biri de, aylık ücret karşılığında hak kazanılan konuşma hakkının fiilen yok edilmesi anlamına gelecek şekilde, bu hakkın sadece gece saat 22 den sonra 07’e kadar ve sadece şebeke içi kullanılması düzenleyen şartlar vardı. Ayrıca yeni düzenleme ile yaz kış farklı yerlerde ikamet etme oranı çok yüksek olan halkımızın, özellikle köy yerleşimlerindeki halkın büyük ölçüde hak kaybına neden oluyordu. Çünkü ay içinde kullanılmayan ücretsiz görüşme hakkının bir sonraki aya devredilmesi uygulamasının kaldırılmıştı. Uyanık olursak, bu şekilde ücretsiz kullanım hakkını yok eden uygulamalar yeni tarifede yer almayabilir.

Tarifede, bir de şehiriçi ve şehirlerarası görüşmelerde "ücretlendirme periyodu" farklılığı vardı. Bilindiği gibi şehiriçi görüşmeler 60 saniye ve şehirlerarsı görüşmeler 20 saniyelik zaman aralıkları ile ücretlendirilmektedir. Bunun sonucu şehiriçi bir görüşme 5 saniye de olsa, 20 saniye de olsa 60 saniye olarak ücretlendirilmektedir. Bu haksızlık değil mi? Ya da, 61 saniyelik bir görüşme 120 saniye olarak ücretlendirilmektedir. Belki de bu çarpıklık ayrıntılı faturalarda görülmesin diye Türk Telekom abonelere verdiği ayrıntı bilgisinde süre bilgisini vermemektedir. Süre bilgisi verilmediği gibi şehiriçi görüşmeler ile ilgili ayrıntı bilgisi hiç verilmemektedir.

Eskiden Telekom’a giden paralar, eskiden devletin kasasına gidiyordu. “Kazıklanırsak kazıklanalım, ne var bunda diyebilirdik.” Şimdi Telekom yabancıların eline geçtiği için, böyle deme şansımız yok bence.
Not: Yazıdaki bazı bilgiler internetten alınmıştır

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..