Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Teknoloji
 

Türk tüketicisi " aptal " yerine konamaz!

Türk tüketicisi " aptal " yerine konamaz!
 

TeknoSA'dan aldığım beş aylık HP dizüstü bilgisayar çöktü. Ne ana kart kalmış ne batarya ne kit! Üstelik de kullanım hatası bulamadılar. Kerelerce başvurdum hala oyalıyorlar. Bunların ikisi de müteselsilen sorumlu çünkü kanunumuza göre resmen "Gizli Ayıplı Mal" satıldı. Başıma gelince araştırdım (biraz geç tabii) meğer ne kadar çok TeknoSA mağduru varmış... İnsanların canını yakıyorlar. Bin emekle alınteriyle kazanılan paralar ve zaman boşa gidiyor, manevi kayıplar yanınıza kar bırakılmak isteniyor!

Bu olayla ilgili olarak bir değerli blog yazarının yorumu ise beni çok düşündürdü. Konuyla ilgili ilk yazıma yaptığı yorumda mealen, "bunu ancak Türk tüketicisine yaparlar, yarım kartuş satarlar. Amerika'da Avrupa'da olsa böyle davranamazlar" diyordu... Bir ölçüde katılıyorum! eğer tüketici haklarındaki tüm iyileştirmelere karşın, standartlardaki gelişmlere inat, bunlar yaşanmaktaysa vay halimize!

İnsan bir mal ve hizmete bedelinden yüksek para ödemişse veya ödediğinin karşılığında "elinde sıfır varsa" ve bu başka yerlerde diğer insanlara da yapılmışsa, ortada bir büyük kandırmaca vardır ya da birileri bizleri "aptal" yerine koymaya çalışıyordur.

Biz, Türk tüketicileri bunu haketmiyoruz! Bunlar aşılacak elbet! Yargıyla mı dersiniz, Avrupa Birliği yolunda mı dersiniz, bilinçlenmeyle mi dersiniz, gerçekten özgür basın ve örgütlü toplumla mı dersiniz ama mutlaka aşılacak.

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..