Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '07

 
Kategori
Turizm
 

Türk turistler...

Türk turistler...
 

Konusu ve içeriği açısından oldukça ilginç bir araştırma sonucu...

Dünyanın internet üzerinden satış yapan en büyük şirketlerinden biri, Avrupa otellerinde çalışan 15 bin personele en iyi ve en kötü turistlerin hangi ülkelerden geldiğini sormuş.

Anketin sonuçları, hemen hemen bütün kategorilerde en olumlu turist tipi olarak Japonları gösteriyor. Otel çalışanlara göre Japonlar çok ender şikayet ediyor, çok fazla para harcıyor ve güler yüzlüler.

Buna karşılık ''en olumsuz turist'' sıralamasında birinciliği Fransızlar alıyor. Çünkü Fransızlar, hiç bir şeyi beğenmiyor, asla mutlu olmuyor ve sürekli sorun çıkartıyor. Bu kategorinin ikincisi hintliler, üçüncüsü ise çinliler olarak gösterilmiş. Kötü turist sıralamasına Türkler ise 6. sırada gösteriyorlar.

Türk turistler en az bahşiş veren olarak gösterilirken, sıralamaya Türklerin bile girmesi büyük bir mucize.

Kişi başına milli gelirin dünya ülkeleri arasında alt sıralarda yer alan ülkemiz, turist olarak seyahat edebiliyorsa ne mutlu.

En kötü giyinen, en cimri, en gürültücü gibi kategoriler içeren ankete göre en kötü giyinen turistler dalında, Amerikalılar birinci, ingilizler İkinci sırayı alırken Ruslar da en gürültücü turist kategorisinde altın madalyanın sahibi oluyorlar.

 
Toplam blog
: 3
: 3171
Kayıt tarihi
: 15.05.07
 
 

Bir çok ulusal kanalda çeşitli haber merkezleri ve programlarında görev yaptım. Haber belgeselleri a..