Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Güncel
 

Türkan Saylan Piyon Mu Oldu?

Türkan Saylan Piyon Mu Oldu?
 

Ergenekon Davası’ndaki yeni dalgayla beraber apar topar evinde arama yapılıp, Çağdaş Yaşama Destekleme Derneği’ndeki tüm belgelere el konularak hasta haliyle mağdur edilen Türkan Saylan ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.

Türkan Saylan’ın ağır hastalığına rağmen gözaltına alınış biçimi daha önceki Ergenekon gözaltılarındaki benzer davranış biçiminin değişmediğini gözler önüne serdi.

Özellikle üniversite rektörlerinin makamlarından ya da sabaha karşı yataklarından alınması darbe günlerini hatırlattı.

***

Demokratik, çağdaş hukuk devletinde gözaltına alma olgusu bu biçimde olmamalı. Zaten rektörlük görevlerini yerine getiren kişiler ve Türkiye’nin eğitim alanında önemli işler yapan ve ağır bir hastalıkla mücadele eden Türkan Saylan’ın polisten kaçma gibi bir girişimleri olacağı kimsenin aklına gelmezdi. Bu durumda onları daha nazik bir biçimde emniyete ya da savcılığa davet etmek çok daha kibar bir davranış olabilirdi.

***

Adalet ve Kalkınma Partisi içinden de Ergenekon’un son dalgasına ilişkin gelen yorumlarda da uygulamaya ilişkin olumsuz görüşler ağır bastı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın AKP mensubu olduğunu sayarsak (!) Ergenekon’un darbelere benzemeye başladığını ve AKP’ye zarar verdiğini söylemesinin çok önemli bir söylem olduğunu kabul etmek lazım.

Ergenekon her yeni dalgada yeni tartışmaları getirirken gözaltına alınan kişilerin üzerinde durmak lazım. Türkan Saylan ile beraber gözaltına alınan rektörlere çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından DTP’lilerin gözaltına alınması alevleri biraz söndürme gayretinin görünen yüzüydü.

MEDYADA SAYLAN PATLAMASI

Son günlerde Türkan Saylan ile ilgili haberlerde artan izlenimle beraber Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bağışlarında da ciddi artış meydana geldi.

Derneği ve Saylan’ın marka değeri katlanırken nemalanma iddiaları gündeme geldi.

Özellikle hükümet karşıtı olan medya kuruluşları da işin içine girince Türkan Saylan adeta bir piyon oldu.

Medyanın provokasyonlarına kapılan Saylan sözlerini ağırlaştırınca aslında medyanın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Kendisine davranılış biçimi her ne kadar doğru olmasa da medyanın niyetini ve tavrını anlayamamış olması bana garip geldi doğrusu.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..