Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Türkan Saylan ruhun şad olsun. Cumhuriyet bekçileri bayramınız kutlu olsun

Türkan Saylan ruhun şad olsun. Cumhuriyet bekçileri bayramınız kutlu olsun
 

Göründü memleketin iç yüzü, çöktüyse temel.
Şimdilik harice karşı yüzümüz olsa dahi
Yüzümüz yok bakacak kabrine ecdadımızın.
Tükürür zannederim çehremize, vatanın tarihi.

Neyzen Tevfik

Dünü unuttuk, bugün farketmeden geçti, yarından vazgeçmeyelim.

Artık farkında olalım. Çok bilmeye gerek yok. Biraz hatırlayalım, biraz araştıralım.

Atamızın Hitabesinde dediği gibi ”Dahili ve harici düşmanlarımız olacaktır” Eski ve yakın tarihimizde olanlar en açık örnekleridir ki. Artık düşmanlarımızı iyi tanımalı ve fırsat vermemeliyiz.

En büyük düşmansa kendi cehaletimiz, umursamazlığımız…İç ve dış oyunlara gelişimizin sorumlusu yine bizleriz.

Dün teröristle masaya oturmam diyenler bugün Pkk nın siyasallaşma sürecini başlatmışlar, hatta meşrulaştırmışlardır. Pkk lı teröristler gerilla olarak anılmaya başlanmıştır. Doğunun kaderi Pkk ve uzantısı bir partinin eline bırakılmış, doğu Pkk dan arındıralacağı yerde teröristlere ve yandaşlarına açık alan haline gelmiştir. Doğudaki vatandaşlarımızın kurtuluşu doğunun ödünsüz ve kesin olarak Pkk dan kurtulmasına bağlıdır.

Uyanmak lazım. Dün derdimiz laiklikti, türban eylemleri, türbanlıların hakları vs… Açıklar ve kapalılar diye ayrıldık neredeyse. Hatırlayın ABD ve Avrupa bu konularda da hep görüş bildirdi. Bizi umursamayan devletler iç kararlarımızla ilgilenmeye başladı, tesadüf mü?

Meclise ant içip girenlerin Laiklikten rahatsızlık duyduklarını düpedüz belirtmelerini de sineye çekti bu millet. Üstelik bu oyunlara kapılıp artlarından gidenler çoktu.( Aziz Nesin’ e niye bu kadar tepki gösterilmişti ki zamanında? Oysa iyi niyetli bir sözdü o % 60 meselesi)...Ama Orhan Pamuk aldı Nobel ödülünü, konuşmasında esas hakareti kendisi etmemiş miydi?

Dini bütün yöneticilerimizin, vekillerimizin yolsuzlukları ortaya çıkmaya başladıkça, iyice dinden dem vurmaya başladılar ki. Mecliste aranan dindarlık mıydı? Meclise gusül abdesti konu oldu bir zaman. Halk sineye çekiyor, susuyordu.

Susmayanlar da vardı, yazdılar, kirli oyunları aydınlığa çıkardılar. Belgeleriyle anlattılar. Dikkat çektiler. En çok da hükümetin dikkatini çektiler. Hükümet hiçbir eleştiriyi kaldıramıyordu. Medya ondan yana olsun, her adımları propaganda olsun diye çabalarken, nereden çıkıyordu bu çatlak sesler? Türlü baskılara uğratıldılar susmaları için, vazgeçmediler gördükleri yanlışları anlatmaktan. Şimdi neredeler?

Bir dava açıldı bir örgüt ortaya çıktı, deniz feneri bile sona ermeden, henüz aklanamayan yolsuzluklar ortada dururken…Ergenekon davasından şimdi içerdeler yazanlar, söyleyenler, susmayanlar… Tuncay Özkan’ı bilir misiniz?

Hangi delil ve suçla ceza çekiyor? Belki de benim şimdi yaptığım gibi çok soru sormaktan alındı içeri…

Bir süre Ergenekon terör! örgütüyle oyalandık. Vatana mı ihanet etmişlerdi? Yolsuzlukları mı vardı? Uyuşturucu ticareti, para aklama, haksız ihale… Hangisi?

Diğer yanda Pkk eylemlerini kanlı biçimde sürdürürken. Apo yu gözümüzün önünde savunanlar, Pkk çaputu taşıyanlar, zafer işaretleri söylemleriyle Pkk savunucusuyum diye bangır bangır bağıranlar. Kürt sorunu! diye bir konunun arkasına sığınıp eylemlerini ordan savurmaya kalkanlara göz yumanlar.

Hepsi bir yana da Türkan Hoca doğudaki kızlarımızı okuturken. Pkk ya destek veriyordu ya hani!…Kirli dilleriyle Türkan Saylan'a saldıran yayıncılar. Tüm bu haksızlığa göz yumanlar.Yazıklar olsun size hiç utanmadınız mı, Türkan Hocaya dil uzatırken? Son günlerinde kendisine son saldırınız Pkk ya destek veriyor iftiralarınızdı.Teröristler bile böyle saldırganca yargılanmadı son dönem o iftiracı yayınlarda.

<ı>

Ne ararsın Tanrı ile aramda

Sen kimsin ki orucumu sorarsın?

Hakikaten gözün yoksa haramda,

Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.

Yoksa sana bir zararım içerim.

İkimiz de gelsek kıldan köprüye

Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?

Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.

Senin gibi dürzülerin yüzünden,

Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma,

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.

Sen anandan yine çıkardın amma,

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz..

Neyzen Tevfik

Osmanlı çökerken Atatürk seyirci kalıp o günkü hükümet gibi bükemediği elleri öpmeye kalksaydı bugün hangi ülkenin sömürgesiydik?

Hal ve gidişat sıfır, ekonomi, sağlık, eğitime uğramadı bile daha sözlerim. Her dönem bir cümlenin peşine takılıp uyuyoruz şimdi de “açılımla” oyalanıyoruz… Sanki ülkenin batısındakilerin hepsi rahat, huzur ve refah içinde mi yaşıyor? Bir açılım olacaksa tüm halka olsun. Hepimizin yenen hakları ortaya konulsun. Hepimizin sağlık, sosyal, ekonomik sorunları ilgi alanına alınsın. Kürt sorunu diye kafa bulandırma mevsimi geçsin artık. Hepimizin sorunları çok büyük örtemiyorsunuz.

Cumhuriyete sahip çıkanlar Bayramımız Kutlu Olsun.

Türkan hocam rahat uyu ve duyma bugün olanları, yarından umudumuz tükenmedi daha.

 
Toplam blog
: 70
: 731
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1973 İstanbul doğumluyum. Lise mezunuyum. Evliyim. Bir reklam ajansında çalışmaktayım. Laf o..