Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '12

 
Kategori
Kitap
 

Türkçe Aşk Laçkadır - Burak Akkul

Türkçe Aşk Laçkadır - Burak Akkul
 

Merhaba,

Gündemden iki yazı ve eski iki yazının raflara tekrar konulmasından sonra tekrar bir kitap tanıtımıyla karşınızdayım.

Daha önce bir roman ve bir inceleme kitabı yazısı yazmıştım. Bu seferki kitabı her internet sitesi farklı kategoriye koymuş. Biri deneme demiş, bir diğeri mizah demiş,bir diğeri de komedi roman türünü uygun görmüş. Benim görüşüm kitabın türü mizah ağırlıklı deneme. Aslında hayatın kendisi bile denebilir.

Yazar Burak Akkul’un kariyeri oldukça başarılı işlerle dolu. Bunlardan bazıları Plastip Show, laf lafı Açıyor, Beyaz Şov, Cinemania, Metin Uca ile Maydanoz.

Burak Akkul bu kadar başarılı işin metin yazarlığını yaptıktan sonra Türk Erkeğinin kanayan yarasına parmak basmaya karar vermiş. Türk kızlarının biz Yiğit Türk Erkeklerine hayatı neden,nasıl ve ne şekilde zulme çevirdiklerini ve kadın erkek ilişkilerini harika bir dille anlatmış.

Kitabın her sayfasında anlatılanları okurken sanki kendi geçmiş ilişkilerinizden bahsedildiğini düşünebilirsiniz. Tam anlamıyla gerçek diyaloglar ve gerçek eziyetler.

Kitaptan bazı bölümleri ekleyeyim de “yok artık bu kadar olmaz” diyerek hemen gidip sizde bu kitabı alın ve benim gibi aynı gün okuyup bitirin.

“Bak Serdar Ortaç mesela… Ne güzel uyanmıştı bu işe. Yazdıkça yazıyor, sömürüyordu aşklarını. Çektiği aşk acılarını ya da verdiği acıları ne güzel nakde çeviriyordu Etilerin müzik Samuray’ı . (Zaten ilişkilerin çoğu da Serdar Ortaç şarkısı gibi değil midir? Aynı ritim, standart keyif, eller havaya durumu… Ama içi boş… Zamana yenik düşen… Kalıcı olmayan.) Sonra yeni bir şarkı yapar Serdar, yine pür neşe, pek eğlence… Sonra o da unutulur.”

Ve hele bu bölüm tam bir efsane bence;

“Peki niye bitti kardeş? Senin ki niye bitti? Yoksa sende mi fazla iyiydin? Bunu okuyan erkekler şimdi hoppa diye ayaklandı biliyorum. Sen de fazla iyiydin dimi kardeş? Yani sana da ayrılırken sevgilin,” Sen çok iyi insansın, sana saygı duyuyorum” gibi onur verici, ama dibine kadar delici laflar etti değil mi? Olsun. Üzülme geçer. Ne delikler var şu evrende ;kara delik var, ozon deliği var, Bolu tüneli var, sende de küçücük bir delik açılmış, çok mu? En azından seninkini açan belli ”Kim açtı ya” gitmedin en azından… Bırak… Doğa o deliği zamanla kapatır. Doğa kapatmazsa Melis kapatır….

Bu kadar örnek yeter bence. Hadi durmayın koşun ve alın bu kitabı.

Gerçi yazar kitabı E+ olarak nitelemiş. Yani erkek ve üstü okuyucu için ama kadınlar sizde alın okuyun ve biz erkeklere neler yaptığınızı bir de bizim gözümüzden görün.

Gelelim kitap hakkındaki kurumsal bilgilere.

Yazar; Burak Akkul. Yayınevi; epsilon. 192 sayfa. Beyaz hamur kağıt, baskı ve kağıt kalitesi oldukça güzel. Masraftan kaçınılmamış.

Kitabın etiket fiyatı 12,5 TL ama şuan D&R’da kampanya fiyatı 4 TL den temin edebilirsiniz.

Gelecek yazı-yorum’da görüşünceye dek sağlıcakla kalın….

 

A.Bilgehan varol

 

http://blog.milliyet.com.tr/bilgeyle
http://www.facebook.com/bilgehanv
http://twitter.com/Bilgehanv
http://gplus.to/bilgehanv
http://bilgeyle.blogspot.com/
http://www.gazetecafe.com.tr

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 56
: 2108
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Denizli Anadolu Lisesi, Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi ve Beykent Üniversitesi MBA ted..