Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell süper lig'de 18. hafta...

Turkcell süper lig'de 18. hafta...
 

Fotoğraf: Milliyet Fotogaleri.


Turkcell Süper Lig'de 18. hafta maçlarını geride bıraktık. Zirve yarışındaki takımlardan Sivasspor liderliğini sürdürdü. Galatasaray ligin ikinci yarısına fırtına gibi başladı. Fenerbahçe, sezonun ilk maçında İstanbul B. B. karşısında yaşadığı şoku, ikinci yarının ilk maçında da yaşadı. Beşiktaş galibiyeti uzatmada buldu.

Lider Sivasspor bu hafta kendi sahasında oynadığı maçta, konuğu Trabzonspor'u maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sivasspor ilk gölünü 50. dakikada Cvetkov'un ayağından buldu. 78. dakikada Trabzonsporlu Çağdaş, Sivassporlu Musa'yı ceza sahası içinde yere devirince hakem penaltı noktasını gösterdi. Çağdaş kırmızı kartla oyun dışı kalırken, Sivassporlu Mehmet Yıldız penaltıyı gole çevirerek durumu 2-0'a taşıdı. Sezonun ilk maçında Trabzonspor'la Trabzon'da oynanan maçta çıkan olaylar sebebiyle hükmen galip sayılan Sivasspor, ikinci yarının ilk maçında da Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek puanını 40'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Trabzonspor'da ki kötü gidişat taraftarları üzüyor. Üstü üste gelen mğlubiyetler, Fortis Türkiye Kupası'nda ki 1-0'lık Adana Demirspor mağlubiyeti ve ligde ki Sivasspor yenilgisi taraftarları adeta çıldırma noktasına getirdi. Artık Trabzonspor'da köklü değişikliklere ihtiyaç var.

Ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda çıktığı ilk maçta, Ç. Rizespor'u, Rize'de 5-2 mağlup etti. Shabani Nonda'nın üç, Arda'nın ve Servet'in birer gol attığı maçın skoru ve oynanan futbol Galatasaray'da moralleri yerine getirdi. Maçtan sonra futbolcuların ve taraftarların yüzü gülüyordu. Galatasaray Rize'de elde ettiği 5-2'lik gailibiyetle puanını 39 yükseltti. İkinci sıraya yükselen Galatasaray, lige bu motivasyonla devam ederse galibiyetler birbirini izler. Tabi bu durumda Feldkamp'ın bu güzel havayı bozmaması gerekiyor. Bütün oyunculara karşı eşit, onları destekleyici şekilde davranması gerekli. Taraftarın da aynı şekilde davranması, takımlarının yanında olması, Galatasaray'ın başarısındaki en büyük etken olacaktır.

Fenerbahçe, 2007-2008 sezonuna 2-0'lık İstanbul Büyükşehir Bld. mağlubiyetiyle başlamıştı. 17 hafta sonra, 18. haftada yani sezonun ikinci yarısının ilk maçında tekrar karşılaştı. 74'de İlyas Kahraman'ın, 81'de Gökhan Kaba'nın attığı gollerle Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçen İstanbul B. B. , 84'de ve 88'de kalesinde gördüğü Edu ve Deivid'in golleriyle maçı 2-2 beraberlikle sonuçlandırdı. Fenerbahçe ligin ikinci yarısına, ilk yarıda olduğu gibi puan kaybıyla başladı. 38 puanla üçüncü sırada bulunan Fenerbahçe'nin taraftarları takımlarına güveniyorlar. Kaybedilen puanlara rağmen oynanan futboldan memnunlar.

Beşiktaş, Konya'da zor kazandı. 14. dakikada Konyasporlu Sedat Ağçay'ın golüyle 1-0 geriye düştü. İlk yarıyı bu skorla kapatan Beşiktaş, ikinci yarının 49. dakikasında savunma oyuncusu İbrahim Toraman'ın golüyle eşitliği sağladı. Beşiktaş'ın galibiyet golü 90+2'de Mert Nobre'den geldi. Bu zorlu galibiyetle puanını 37'ye yükselten Beşiktaş'la lider Sivasspor arasında sadece üç puan var. Dördüncü sıradaki Beşiktaş'ın taraftarı, oyananan futbol ve ilk yarıdaki mağlubiyetlerin etkisiyle tedirgin. Fakat takımlarının konumuna ve liderle aralarında ki puan farkına baktıkları zaman umutlular.

Zirve yarışı gerçekten çok zorlu ve çekişmeli bir şekilde devam ediyor. 19 haftada tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz. Kalın sağlıcakla.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..