Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell süper lig'de 6. hafta.

Turkcell süper lig'de 6. hafta.
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Trabzonspor bu hafta Konyaspor deplasmanından 3 puanla döndü. 17. dakikada Umut'un golüyle 1-0 öne geçen Trabzonspor, iki dakika içinde yediği iki golle bir anda 2-1 yenik duruma düştü. 26' ve 28''de Veysel Cihan'ın golleriyle 2-1 üstünlüğü yakalayan Konyaspor ilk yarıyı bu skorla tamamladı. Trabzonspor'un maç içinde inişli çıkışlı futbolu taraftarları heyecanlandırdı. İki dakika içinde yediği iki golle 2-1 geriye düşen Trabzonspor, iki dakika içinde -57' ve 59''da- Promise'nin attığı iki golle öne geçerek maçı 3-2 kazandı ve puanını 16'ya yükseltti. Galatasaray'a 5, Fenerbahçe'ye 10 puan fark atan lider Trabzonspor zirveyi kolay kolay kaptıracağa benzemiyor. 7. haftada Galatasaray ile Ali Sami Yen'de karşılaşacak olan Trabzonspor'un en yakın takipçileri ise 15 puanlı Bursaspor, 14 puanlı Beşiktaş, 13 puanlı Gaziantepspor.

Turkcell Süper Lig'de 4 namağlup varken, bu hafta namağlup sayısı 2'ye düştü. Bursa'da Bursaspor'a yenilen Galatasaray namağlup unvanını yitirdi. Bu unvanı yitiren bir diğer takım ise Sivasspor. Ankara'da Ankaraspor ile karşılaşan ve maçın büyük bir kısmını 10 kişi sürdüren Sivasspor 2-0 yenildi ve 11 puanla 7. sırada yer alıyor. Ligin namağlup iki ekibinin isimleri ise Trabzonspor ve Beşiktaş.

4-1'lik Metalist Kharkiv hezimeti ile UEFA Kupası macerasına veda eden Beşiktaş, Batuhan ve Nobre'nin attığı gollerle Hacettepe'yi 2-1 yendi. Puanını 14'e yükselterek 3. sırada bulunan Beşiktaş artık yoluna Ertuğrul Sağlam olmadan devam edecek. Çünkü Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam istifa etti. Avrupa'da alınan başarısız sonuçlar ve farklı yenilgiler mi Sağlam'ı istifaya zorladı, yoksa camiadaki huzursuzluk mu; orası merak konusu. Sonuç olarak ligde alınan iyi sonuçlar Ertuğrul Hoca'nın istifa etmemesine yetmedi.

Bu sezon ilk mağlubiyetini 2. sıradaki Bursaspor'dan alan Galatasaray'da da huzursuzluk hakim. 2-1'lik Bursaspor yenilgisi Skibbe'yi ve yönetimi kara kara düşündürmeye başladı. Çünkü liderle aradaki puan farkı 5'e çıktı. UEFA Kupası'na katılmayı başararak biraz olsun nefes alan Skibbe'nin geleceği önümüzdeki hafta Trabzonspor maçından alınacak skora bağlı gibi.

Huzursuzluğun alası Fenerbahçe'de yaşanıyor. Şükrü Saraçoğlunda'ki 4-1'lik tarihi Kayserispor yenilgisi tüm camiayı ve taraftarları ayağa kaldırdı. Maç içerisinde oyuncular, Aragones'i ve yönetimi alkışlarla protesto edildi. Kötü gidişata dur demek isteyen Fenerbahçe çare bulmakta zorlanıyor. Aragones'in "Takım içinden petrol çıkarıp farklı iş yapacak halimiz yok..." sözleri tepki çekti. Bu sözler transferlere verilen paraların karşılığının alınamadığının bir göstergesi. Fenerbahçe'nin işi şu yönden de zor: Aragones'e bırak git dense, adam Avrupa Şampiyonu bir takımdan geldi; Guiza gol atamıyor, başarısız dense o da Avrupa Şampiyonu'nun forvetiydi. Aragones'in yerinde normal bir teknik adam veya bir Türk teknik adam olsaydı şimdiye kadar Fenerbahçe çoktan teknik direktörü değiştirmişti. Belki de yerine Aragones gelmişti... Geçen sezonki kadro korunabilseydi bunların hiçbiri olmazdı. Yani sorun Aragones'te değil, Fenerbahçe'nin oyuncu kadrosunda.

6 puanla 12. sırada yer alan Fenerbahçe 7. haftada, son sıradaki 1 puanlı Kocaelispor'la karşılaşacak. Bu maçı da kazanamazsa mutlaka bir şeyler değişir diye düşünüyorum.

Turkcell Süper Lig'e milli maçlar nedeniyle bir hafta ara verilecek. Yani bu haftasonu maç yok. Turkcell Süper Lig'de mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..