Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell Süperlig 27.haftanın ardından

Turkcell Süperlig 27.haftanın ardından
 

süperlig


Bursaspor’un İ.B.Belediyespor maçında yenilmesi, Beşiktaş’ın zorda Eskişehirspor karşısında kazanması ve Fenerbahçe’nin ezeli rakibi Galatasaray karşısında aldığı galibiyet ligin çok ilginç bir hal almasına neden oldu.

Lider ile lideri takip eden takımlar ile arasındaki puan farkı üç’e indi.

Lig bundan sonraki haftalarda çok daha ilginç maçlara sahne olacak.

Şampiyonluk yarışında iddaalı takımların sayısı dört’e çıktı, hepsi de eşit şanslara sahipler.

Kıran kırana bir mücadele izliyoruz ve bundan sonraki haftaralda da bu mücedelelerin devamı bizleri bekliyor.

Bir futbolsever olarak bu dumdan hiçte şikayetçi değilim, tam tersine son haftalara girilirken lig bu şekilde mücadeleye sahne olduğu için zevkten dört köşeyim.

Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde mutlak kazanması gereken bir maçta malesef hayal kırıklığı yarattı, ezeli rakibi Fenerbahçe deplasmanda kazanarak hem moral depoladı hemde yarıştaki rakibine puan farkı yaparak hem rakibini demoralize etti hemde üstünlük sağladı, istediğini alarak avantaj yakaladı.

Bu mağlubiyetle iki hafta üst üste derbiş maçı kaybeden Galatasaray’da teknik heyet ve takım sorgulanmaya başlandı, yarışta önemli bir yara aldı, her şey bir kıvılcıma bağlı, önümüzdeki hafta da olası bir kötü sonuçta Galatasaray dağılır, UEFA Avrupa ligi bile zora girebilir, bu nedenle bir anönce toparlanıp Galatasaray gibi davranmaya ve oynamaya başlamaları gerekiyor.

Fenerbahçe deplasmanda ezeli rakibi Galatasaray’ı yenerek hem çok önemli bir üç puan almanın yanında çokta önemli derecede moral depoladı, lider ile puan farkını üç’e indirerek takibe devam etti, ezeli rakini yenerek te hem çok önemli bir üstünlük sağladı hemde yarışta bir adım öne geçti, maçta çok ta üstün oynamamasına karşılık deplasman takımı gibi oynayarak yenemiyorsan yenilmeyeceksin taktiği ile istediğini aldı.

Soluğunu rakiplerinin ensesinde hissettirerek bu yarışta bende varım dedi.

Bursaspor-İ.B.Belediye karşısında kaybederek büyük bir avantaj yitirdi, son maçlarda stresli olduklarını ve çok zorlandıklarını

yazmıştım, aslında bu sonucun geldiği görünüyordu.

Ben yinede liderliğin vermiş olduğu hazla ve hırsla en azından yenilmeyeceğini düşünmüştüm ama yanıldım malesef, liderliğin de vermiş olduğu baskı ve stresle beraber bu ağırlığı kaldıramıyorlar.

Önümüzdeki haftalarda çok daha zorlu maçlar oynayacaklar bu nedenle bu tür maçları kaybetmeden geçmesi gerekiyordu, daha sakin olup telaş yapmadan her maçı final maçı gibi oynamaları gerekiyor, en azından şampiyonlar ligi ümidi olabilir, aksi takdirde bu gidişle UEFA Avrupa ligide zor olur.

İ.B.Beldeye her zamanki gibi aynı taktik ve düzenle oynuyor, puan sıralamasındaki rahatlıkları ilede sakin ve telaş yapmıyorlar, Bursaspor karşısında da istediklerini aldılar.

Beşiktaş kendi sahasında ve seyircisi önünde mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta iki farklı geriye düştüğü halde Eskişehirspor karşısında zorda olsa kazanmayı bildi.

Bursaspor’un kaybettiği ve yarıştaki rakiplerinin birbirleri ile oynadığı haftada üç puan kazanarak çok önemli bir avantaj elde etti.

Eskişehirspor iki farklı galip duruma geldiği maçı kaybederek rehavetin ne tür sonuçlara mal olduğunu bir kez daha herkese kanıtladı, iki farklı galipsen ve bu halde maçı üç-iki kaybediyorsan kendinden başka hiçbir yerde hata aramayacaksın, bu mağlubiyetle birlikte UEFA Avrupa ligine gitme hayaleri de çok zora girdi, bundan sonrası mucizelere bağlı.

Kayserispor kendi saha ve seyircisi önünde son dönemlerde yaşadığı sıkıntıları atlatmak ve çalkantılı dönemden kurtulmak için çıktığı maçta son nefeste de olsa kazandı, aslında çok çekişmelibir oyun oynandı, Tarbzonspor kendine yakışır şekildesürekli hücum etti ve Kayserispor’da sürekli onları karşıladı.

Kayserispor genelde savunma anlayışı ile oynadı ama zorda olsa çok önemli bir galibiyet alarak rahtladı.

Trabzonspor bu maça da diğer maçlarda olduğu gibi mutlak kazanmak için çıkmıştı, tam anlamıyla Kayserispor’u doksan dakika kendi sahasına hapsetti, ama ne varki futbolun adaleti bu yokişte, Kayserispor Tarbzonspor kalesine doksan dakikada iki kez geldive ikincisinde golu buldu.

Trabzonspor doksan dakika kalesine hapsettiği rakibine karşı golü bulamayınca maçtan mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla hem çok önemli bir üç puan kaybetti hemde şampiyonlar ligine katılma yarışında ağır bir yara aldı.

Gençlerbirliği ligde rahat takımlardan, kendi seyircisi önünde Diyarbakır karşısına da bu rahatlıkla çıktı. Oynadığı futbol ve mücadelesi belli.

Diyarbakırspor ateş hattının tam içinde her an ateşe düşecek gibi, bu sınırdan kurtulmak amacı ile mutlak galibiyet parolası ile çıktığı ortada geçen maçta Mustafa Pektemek’in güzel golü ile malesef kaybetti.

Cezalı olmaları nedeni ile kendisahasında oynayacağı her maçları seyircisiz ve tarafsız sahada oynuyorlar, oynadıkları her maça seyirci desteği olmadan, büyük bir stres ve sıkıntı ile çıkıyorlar.

En büyük tesellisi yarıştaki diğer rakiplerinin berabere kalarak puan kayıpları olması, bu nedenle hala eşit şanslara sahipler, her ne kadar yenilselerde hala telafişansları devam ediyor.

Düşme hattının tam içerisinde bulunan ve kesinlikle puan kaybına tahammülü olmayan Denizlispor kendi sahasında oynadığı ve iki-sıfır geriye düştüğü Kasımpaşa maçında ilk yarıda üç-iki öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ancak ikinci yarıda kıyasıya geçen mücadelenin son bölümünde yediği gole engel olamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı, matematiksel olarak şansları hala devam edyor ve sonuna kadar mücadele edeceklerini bir kez daha gösterdiler.

Kasımpaşaspor puan durumunda alttaki rakiplerinin performansının verdiği rahatlıkla ligde sıkıntıları yok, haftayı maç oynamadan bay geçen Ankaragücü’ün üçpuan adlığı haftada bu bir puan çok önemli.

Gaziantepspor kend sahasında puana daha çok ihtiyacı olan düşme hattından biran önce uzaklaşmak isteyen Sivasspor ile karşılaştı.

Ligde iddaası olmayan Gaziantepspor ile tekbir puan kaybına tahammülü olmayan Sivasspor birer puanla yetindiler.

Her iki takımında kazanmak için kıyasıya mücadele ettiği maçta kazanan olmadı, Sivasspor beraberliği son dakikada attığı Cihan’ın frikik golüile kurtardı.

Gaziantepspor rahat, sadece sahasında bir maç kaybetti ancak Sivasspor Gaziantep’te berbere kalarak çok önemli bir puan aldı ve rakipleri ile puan farkını korudu ancak bu beraberkl ile birlikte de yarıştaki rakiplerinin kazanmadığı ve berabere kaldığı haftada çok önemli iki puanda kaybetmiş oldu.

Antalyaspor ile Manisaspor hafta içi oynadıkları kupa maçının ardından özellikle Manisaspor açısından çok önemli bir maç oynadılar.

Her iki takımda kazanmak için çıktığı maçta kazanan olmadı, Antalyaspor puan sıralamasında rahat, Manisaspor düşme hattında ateş hattının tam sınırında.

Manisaspor deplasmanda berabere kalarak rakiplerininde berabere kaldığı haftada kendisi için çok önemli olan bir puan almayı başardı ve rakipleri ile puan farkını korudu ancak bunun yanında yarıştaki rakiplerinin puanlar kaybettiği haftada berabere kalarak ta iki puan daha alıp yarışta rahatlama avantajını kaybetti.

Buna rağmen yinde önümüzdeki haftalara yarıştaki rakipleri karşısında daha avantajlı bir konuda giriyor.

Ankaragücü bu haftayı Ankaraspor maçı nedeni ile maç oynamadan geçirdi, bu nedenle puan hanesine üç puan yazılarak oldukça rahatladı, ayrıca yarışta son haftalara girilen şu dönemde bir haftayı maç oynamadan geçirerek dinlediler ve bu dönemi iyi değerlendirirlerse önümüzdeki haftalar için kondisyon olarakta rakipleri karşısında avantajlı olacaklar.

Yarıştaki rkiplerinin puan kaynından yaralanamayan ve kendisi de yenilip çok önemli bir rüç puan kaybederek bu hafta ligde kaybeden tek takım Bursaspor.

 
Toplam blog
: 20
: 734
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Spor hayat, futbol zevktir. İstanbul'da yaşıyorum. Futbolu severek ve zevkle takip ediyorum. Bir dön..