Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '15

 
Kategori
Siyaset
 

Türkeş'ten Devlet'e "devlet adamlığı" dersi!

Türkeş'ten Devlet'e "devlet adamlığı" dersi!
 

internetten alınmıştır


Ortada bir Anayasa var... Bu Anayasa, eğer koalisyon kurulamazsa, seçim hükumeti kurulur, diyor... Bu seçim hükumetine de Parlementodaki partiler üye sayıları oranınca bakan veriyor.

Ama Türkiye'de siyaset öylesine çığırından çıkarıldı ki, muhalefet partileri değiştirilmemesi için bin takla attıkları mevcut anayasanın amir hükümlerini bile kaale almaz oldular.

Sayın Davutoğlu'nun kuracağı seçim hükumetine üye vermeyi bir "şeref" meselesi yaptılar... Özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon sürecinde tutunduğu anlamsız tutumunu sürdürdü.

Nihayet, Başbakan Davutoğlu'nun teklif götürdüğü kişiler içerisinde MHP'li Tuğrul Türkeş, teklifi kabul ederek, seçim hükumetinde bakan olmaya razı oldu.

Demek ki neymiş?... Adı Devlet olmakla, devlet adamı olunmuyormuş... Tuğrul Türkeş, "devlet, Devlet'ten daha önemlidir" diyerek, devletine hizmet için kendisine gelen teklife evet dedi.

Tahmin edildiği gibi, MHP içerisinde tek adam sultası kuran Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in bu "asi" tavrını onu disiplin kuruluna vererek partiden ihracını sağlayarak cezalandırmak istiyor.

Oysa, o parti Tuğrul Türkeşin babasının partisi... Ne yazık ki, Alparslan Türkeş'in ölümünden sonra, alavere dalevere ile Tuğrul Türkeş'ten çalınan parti Devlet Bahçeli'nin malı olmuştu.

Alparslan Türkeş'in ölümüyle "başını" kaybeden MHP, daha sonra Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayrılmasıyla "ruhunu" da kayetmişti... Şimdi Tuğrul Türkeş'i de kovarak "geçmişini" de kaybediyor MHP...

Türkiyede diktatör arayanlar gözlerini "saray"a diktiler de, asıl diktatörler partilerin başındadır bunu görmek istemezler.

Ne olacaktı yani... Devlet Bahçeli'nin kaprisleri, CHP'nin seçmen korkusu bu ülkeyi hükumetsiz, bu devleti, "adam"sız mı barakacaktı.. Elbette, adam da bulunur, hükumet de kurulur.

Siyasi Partiler, devlet olmak, devleti idare etmek iddiası ve amacıyla kurulur... Ama son yıllarda özellikle MHP ve CHP bu iddialarını kaybetmiş durumdalar.

Her iki muhalefet partisi de adeta "iktidar korkusu" yaşıyor... Özellikle MHP, ayağına gelen iktidar fırsatını Devlet Bahçeli'nin kaprislerine kurban verdi.

Şimdi Sayın Bahçeli teşkilatlara haber göndererek, "AKP bizim dört şartçığımızı kabul etmedi, halbuki HDP'nin on şartını kabul etmişti", diye propaganda yapmalarını istemiş..

Rakamların efendisi Sayın Bahçeli, dört'ün on'dan büyük olduğunu biliyor da, istenenlerin nitelik farkını hesap etmiyor... Yani, sizin dört şartınıza karşılık AK Parti de sizden bir şey isteseydi...

O şey de sizin MHP'nin başından çekilmeniz olsaydı, dört'e karşılık bu bir şartı kabul eder miydiniz Sayın Bahçeli... Etmezdiniz!... Demek ki, burada şartların sayıları değil ne idüğü önemli.

Şimdi, muhaliflikleri kronikleşmiş kişi ve gruplar Tuğrul Türkeş'i devletine hizmet için bakanlık kabul ettiği için nerdeyse "ihanet"le suçluyorlar... Kime ihanet?.. Devlet'e!.. Hangi Devlet'e? Bahçeli Devlet'e..

Evet, Sayın Türkeş, Devlet'e "ihanet" etmiş olablir ama "devletine" ihanet etmemiş aksine hizmete talip olmuştur... Bir Türkeş'e yakışan da budur!

Sayın Bahçeli, dünyevi ömrünü muhalefet lideri olarak tamamlayacak muhtemelen ama Tuğrul Türkeş, bakanlık yapmış ve bundan sonrasında da yapacak biri olarak tamamlayacak...

Sayın Türkeş'in bu "ilkeli" tutumunu tebrik ediyor, başarılar diliyorum!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..