Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye : 1 – Danimarka :1 . Takımdan “Umut”kesilir de, Allah'dan umut kesilmez

Türkiye : 1 – Danimarka :1 . Takımdan “Umut”kesilir de, Allah'dan umut kesilmez
 

Türkiye Milli Futbol Takımı, 500. maçında  Danimarka ile 1-1 berabere kaldı. Türk Telekom Arena Stadı'nda yine beklenenin çok altında seyirci vardı. O stadı doldurmak mesele oldu çıktı. Kocaman Olimpik bir stat yapıldı, ama bir türlü İstanbul seyircinin ayağı oraya gitmiyor; stat istenildiği gibi dolmuyor. Koca bir Milli Maç; adeta İstanbul gibi yerde seyircisiz oynandı, sayılır. Bu ayıptır. Bu statın derdi ne? İlgililer oturup düşünmeli, çareler aramalı.

Takımlar:
Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Arda Turan (Dk. 78 Gökhan Töre), Mehmet Topal (Dk. 46 Selçuk İnan), Nuri Şahin (Dk. 83 Soner Aydoğdu), Caner Erkin (Dk. 65 Kerim Frei Koyunlu), Burak Yılmaz (Dk. 46 Alper Potuk), Mevlüt Erdinç (Dk. 83 Umut Bulut)
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Danimarka: Andersen, Wass, Kjaer, Stadsgaard, Conboy, Lorentzen (Dk. 46 Larsen), Sloth (Dk. 46 Poulsen), Stokholm, Krohn-Dehli (Dk. 66 Fischer), Eriksen, Bendtner (Dk. 78 Helenius).
 Teknik Direktör: Morten Olsen

Sonuç: (1- 1)
İlk yarısı berabere biten maçın ikinci yarısında iki gol geldi:
Goller: Dk. 65 Bendtner (penaltıdan) (Danimarka), Dk. 69 Mevlüt Erdinç (Türkiye)

Değerlendirme :

- Maçtan önce milli Takımın 500. yılını kutlaması dolayısıyla, Milli Takımda en çok yer almış, hizmet etmiş futbol adamları bu vesileyle onurlandırıldı ve kendilerine çeşitli hediyeler sunuldu. Bu son derece akıllıca bir davranıştı; bundan herhalde herkes hoşnut kalmıştır.
 Bu arada Milli Takım formasını 50'den fazla giyen oyunculardan Hakan Şükür, Rüştü Reçber,  Bülent Korkmaz, Alpay Özalan, Ogün Temizkanoğlu, Oğuz Çetin ve Recep Çetin'e, Fatih Terim’e günün anısını hatırlatan birer ödül verildi.

- Hadise’ maç öncesinde sahada gerçekten bir Hadise oldu. O kısa bir konser için iyi bir seçimdi. Gelen insanlar mutlu oldular, coştular.

- Bu arada, sahi Türk Milli Takımı, resmi maçlarda genellikle mahkum oynamasına karşılık, özel maçlarda niye daha başarılı gözüküyor bence anlaşılmaz. Bunun bir açıklaması olmalı.

- Milli takımımızın, bulunduğu gruptan çıkabilmesi için çok az umudu kaldı. Ama derler ya, çıkmayan canda umut vardır. Bekleyelim ve görelim.

- Milli takımımız, oyunu genellikle Arda ile başlattı ve daha çok onun üzerine yıktı; Danimarka ise daha bir Takım Oyunu gösterdi, organize akımlarla kalemize indiler.

- Takımımız nispeten daha genç oyuncularla takviye edilmişti; günün sürprizi ise Kalede Trabzonspor Kalecisi Onur’un yer almasıydı. Onur görevini iyi yaptı sayılır. Bu bakımdan bu maç bazı yeni ve yıpranmamış oyuncuların denenmesi şeklinde geçti sayılır.

- Gönül galibiyeti arzu ediyordu, ama aslında düşünülecek olursa beraberlik de kötü bir sonuç değildir. Bu bakımdan Teknik Direktör Abdullah Avcı kutlanmalıdır. O da elindeki en iyi malzemeyi en doğru şekilde kullanmaya çalışıyor.

- Fakat şunları da söylemek gerekir; takım hala yıldızlarla oynamaya çalışıyor. Örgütlü, kombine akınlar gelmiyor. Üçgenler rahat kurulamıyor. Açıklar istenildiği gibi çalıştırılamıyor. Takımın hala kendine bir özgüveni yok. Ne zaman gelecek, o’da belli değil.
 Bekleyelim bakalım. Takımdan “Umut” kesilir de, Allah dan umut kesilmez!


 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..