Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye - Estonya..

Türkiye - Estonya..
 

Türkiye - Estonya


Türkiye - Estonya maçıyla ilgili öncelikle şunu belirtmek lazım: hakem şansımızdı. Deplasman takımlarına prim tanıyan hakemlerden biri maça atanmış olsaydı, maç çok daha farklı gelişebilirdi..

Abdullah Avcı ve orta saha..

Malesef son zamanlarda teknik direktör tercihleri çok sorgulanır oldu; sanırım bunda yorumculuğa soyunan ve futbolseverlerin saygı duyduğu eski -milli- futbolcuların yorumlarının da payı var. Teknik direktörün tercihini eleştirebilirsiniz ancak tercihlerine saygısızlık yapamazsınız. Orta sahada Emre ve Selçuk tercih edilebilirdi, bu Umut'lu bir orta saha için benim fikrim. Ama Selçuk ve Mehmet şeklinde de olabilirdi tercih. Burada üç tane kaliteli orta saha oyuncusundan bahsediyoruz, Abdullah Avcı'nın tercih yapma hakkı vardır. Emre mi Selçuk mu sorusuna kim kesin ve net bir cevap verebilir ki? Emre'nin dün akşamki oyunu göz kamaştırıcıydı. Rakibin oyun direnci düştüğünde, Selçuk'u Emre yerine değil de Mehmet yerine oyuna alabilirdi ama sanırım Mehmet o dakikada fiziksel açıdan daha diri olduğundan tercihini Emre yönünde kullandı. Belki de olası bir kötü sürprizden çekindi.

Pozisyon değiştirmek..

Pozisyon değiştirerek oynamak, eğer bunu yapabilecek futbolculara sahipseniz, çok faydalı olabilir. Rakip takımın size önlem almasını zorlaştırır ve rakip takımın oyuncu paylaşımını, pozisyon dengesini bozar. Dün akşam Arda, Umut ve Sercan bunu sıklıkla yaptılar. Arda her üç pozisyonda da oynadı; sol açık, forvet arkası, sağ açık. Umut sağda ve ortada, Sercan ise solda ve ortada oynadılar. Sadece göze batan buna futbolcuların çok hazır olmadığıydı. Arda açık ara en iyi uyum sağlayanıydı. Pozisyon değiştirmek oyuna yaratıcılık da katar ancak oyuna yaratıcılık katmakla taktik disiplinsizlik yaratmak arasında çok ince ve dikkat edilmesi gereken bir çizgi var.

Futbolculardan seçmeler..

Burak maça iyi başlamadı ve 8. dakikadaki pozisyon bunun habercisiydi. Yine de sonrasında takımı için faydalı hareketler yaptı; rakibin gördüğü kırmızı kart buna bir örnek. Ayrıca serbest vuruşu da güzeldi ancak kaleci de bir o kadar güzel kurtardı. Maçın sonlarında çok bencil tercihler yaptı ve en sonunda taraftarlardan nasibini aldı. Gol atmayı çok istedi ama takım arkadaşlarını dahi yıldırdı.

Emre tecrübesini konuşturdu ve iyi akşamındaydı. İlk yarı bitmeden attığı gol Milli Takım'ın çok işine yaradı. İlk yarıdaki panik halinde ve düzensiz yapılan ataklar bu sayede son buldu ve takım ikinci yarıya daha baskılı ancak daha dengeli başlayabildi.

Hasan Ali son golün asistini yapmasına rağmen ortalarını geliştirmeli. Özellikle havadan ve yarı havadan yaptığı ortalar yerini bulmuyor. Teknik sorunu olduğunu sanmıyorum. Arkadaşlarına daha çok -ve çabuk- bakması ve rakip baskısına karşı daha dirençli olması gerekiyor.

Mehmet başarılı bir maç çıkardı. Örümcek lakabına yakışacak top arası müdahalelerde bulundu ve iyi top dağıttı.

Gökhan Gönül yorulana kadar iyiydi. Sağ kanadı son derece etkili kullandı. Bunda, önünde oynayan Umut ve Arda'nın içeri katetmesi ve sağ kulvarı Gökhan için açması da çok etkili oldu. Oyunun sonlarında ileri çıkma rolünü Hasan Ali'ye bırakarak daha defansif bir pozisyon aldı.

Benim 11'im..

Ben maça Tolga - Gökhan, Ömer, Semih, Hasan Ali - Emre, Mehmet, Selçuk - Arda, Umut, Burak 11'i ile çıkardım.

Özellikle orta sahadaki Emre, Mehmet ve Selçuk üçlüsü İspanya'nın Alonso, Busquets ve Xavi orta üçlüsüne çok benziyor. Kalite her zaman karşılaştırılabilir ve belki bizim üçlü adayımız İspanya'nın orta üçlüsüne kıyasla daha zayıf. Ancak çoğu takıma karşı aynı etkiyi yaratabilecek potansiyele sahipler.

Sonuç..

Sonuç olarak Türkiye gruptaki ilk 3 puanını aldı ve ilk 4 maçta en az 7 puan toplama hedefine doğru güvenli adımlarla ilerliyor. Grupta ilk iki hafta fikstürleri göz önüne alındığında sürpriz olmayacak şekilde Hollanda ve Romanya ilk iki sırada yer aldılar. Macaristan averajla üçüncü sırada ve Türkiye dördüncü sırada. Önümüzdeki maçta Romanya karşısında şimdiden başarılar Türkiye..

 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..