Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye, 3. yargı paketi ve şifreler...

Türkiye, 3. yargı paketi ve şifreler...
 

 Katillere türkü yakanların ülkesi” 3. yargı paketi ile “katilleri salıveren iktidarın ülkesi” olmaya evrildi.  Tarihe “Bahçelievler katliamı” olarak geçen 7.TİP’li gencin hunharca katledildiği davada 19 yıl boyunca bir türlü yakalanamayan(!)  tetikçiler tabiri caizse “mızrağın çuvala sığmaması”, devletin kirli iç yüzü, çetelerin ortalığa saçılması üzerine istemeye istemeye yakalanmış ve sözüm ona adalet yerini bulmuştu!

 

Tansu Çiller’in  gafı ile itiraf ettiği ‘ kirli ortaklığı, devletin seviyesiz ilişkisi’ Devlet için kurşun atan..”, ve devletin ezeli ve ebedi düşmanı(!) “sol”a, devrimcilere kurşun sıkanlara duyulan hayranlık 3. yargı paketi ile nihai hedefine ulaştı.

 

“Devlet” 19 yıl boyunca yakalamadığı katillerin düğününe Ağar katında iştirak ederek fotoğraf vermekten kaçınmamıştı. Katillere yeşil pasaport verip, koruyup, besleyip, kirli işlerini gördürmüştü...

 

Susurluk süreçleri ile deşifre olan, medya aracılığıyla paylaşılan üstü örtülemeyen “kirli ilişkiler, cerahat, pislik” kamuoyu tepkisi ile sözde bazı katiller nihayet (sırtı okşanarak) tutuklandı temizlendi.

 

Devlet arsız çocuklarını kameralar önünde adeta azarladı fakat perde gerisinde sırtlarını okşayıp “koçum” dedi, katilleri hormonladı. Ve bu iklimde yeni tetikçiler, piyonlar yetişmeye devam etti. Beyaz bereli samastlar üredi...

 

Aç olduğu için iki poğaça ve iki meyve suyu (çalan değil/ paralara dokunmuyor/dükkan sahibi davacı değil) alanlara savcının 12 yıl istediği ülkede 7 genci katleden katillere “kahraman tarifesi” yazıp salıverilmesine şaşırmamak lazım. “14’ünde kız ya erde, ya yerde” diyenlerin devletin polisini yetiştirecek kurumun tepesine gelmesine şaşırmayacağımız gibi...

 

7 TİP’li gencin katillerini salıveren mahkemenin hakiminin “Vicdanımız rahat değil, siyasi irade yasa yaptı uyguladık” mealinde açıklamasının da yaşanan gerçeklik karşısında önemi yok. 

 

Türkiye kamuoyunun, siyasi aktörlerin, hatta AB cenahından gelen eleştirilerin sonrasında uzun tutukluluk sürelerine gelen eleştirileri dikkate alarak seçilmiş vekillerin tutukluluklarının sona erdirilmesine yönelik düzenlemeden katillere af çıktı; “yetmez ama evet”çilerin kulakları çınlasın!

Tahliyelerden sonra "katiller" infaz yayasına göre fazla yattıkları için birde devletten tazminat alsalar murat tam olur! 

 

Sonuç olarak Türkiye, “yeni cerahat, kir, çete, devlet için kurşun atacakları..” adeta  “tüp bebek” yöntemi ile  çoğaltıyor, gebe; artık  bir batında üçüz, dördüz, beşiz sürüyle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..