Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye: 5 – Andorra: 0. Fatih Terim geldi, Andorra’yı yendi.

Türkiye: 5 – Andorra: 0.  Fatih Terim geldi, Andorra’yı yendi.
 

 Size Andora nerede diye soracak olsam, memleket evlatlarının %99’u bunun cevabını kolay kolay veremez. Oysa, Andorra Prensliği, güneybatı Avrupa'da, Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa ve İspanya arasında küçücük bir ülkedir. Alan bakımından Yalova kentimizden küçüktür. Bir tek profesyonel futbolcusu vardır.

Biz o Andora takımıyla  dün gece Kayseri Kadir Has stadında kedinin fareyle oynaması gibi oynayıp yendik. Başka bir sonuç beklenir miydi?

O gün başta Fatih Terim gibi bir komutanla çocuklar kadar şendik. Evet, gerçekten Fatih Terim takıma da, millete de umut verdi. Çıktılar, yıllardan sonra büyük bir özgüvenle futbol oynadılar. Futbolun nasıl oynanacağını gösterdiler. Ama karşıda takım yoktu ki…Durmadan faul yaparak Milli Takımı durdurmaya çalışan birtakım adamlar vardı. Çoğunun da futbolcu olup olmadığı belli değildi.


TÜRKİYE : Volkan, Gökhan Gönül, Semih, Ömer Toprak, Caner, Gökhan Töre, (Dk. 82  Hakan Çalhanoğlu) Mehmet Topal, Nuri Şahin  (Dk. 64 Olcay Şahan ), Arda  - Umut, Burak Yılmaz  (Dk. 78 Alper Potuk.
Teknik Direktör : Fatih Terim.

ANDORRA: Ferran Polperez , Martinez Alejo, Moises San Nicolas , Josef Garcia , Marc Garcia , Marc Vales , İldefors Lima , Marc Pujol , Josep Manel Ayala  (Dk. 80 Carlos Peppe), İvan Lorenzo,  Sebastian Gomes  (Dk. Gabriel Riera )
Teknik Direktör : Koldo Alvarez.
Goller:
36.dk. Gökhan Töre’nin pasıyla Umut Bulut (Türkiye :1 – Andora 0)
40.dk. Gökhan Töre’nin pasıyla Umut Bulut (Türkiye :2 – Andora 0)
63.dk. Gökhan Gönül’ün pasıyla Burak (Türkiye :3 – Andora 0)
69.dk. Gökhan töre’nin ara pasıyla Umut Bulut ((Türkiye :4 – Andora 0)
90+2 dk. Kaleciden dönen topa kafa ile Arda (Türkiye :5 – Andora 0)

Kayseri’de Türkiye2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu karşılaşmasında, Türkiye  A Milli Futbol Takımı 90 yıllık tarihindeki 507’nci maçına çıkan takımımız maçın ilk yarısında 2-0'lık üstünlükle tamamladı, ikinci Devre sonucunda sahadan 5-0 gibi net bir sonuçla ayrıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında oynanan maça taraftarlar geniş ilgi gösterdi. Maç olgun ve güzel bir havada oynandı.

Mimari yapısıyla Türkiye’nin en güzel statlarından biri olan Kayseri Belediyesi Kadir Has Stadında yapılan dün gece dört yıl sonraki bu milli maçla büyük bir mutluluk yaşandı.

Arda’nın bir orkestra şefi gibi yönettiği maçta , Milli Takım’daki her eleman görevini en iyi şekilde yaptı;  takım teşkilinin doğru olduğu söylenebilir.

Milli Takım yeni Teknik Direktör Fatih Terimle Brezilya öncesi herkese umut verdi. Ama önümüzdeki maç Romanya maçı. Romanya takımı kolay lokma değildir. O bakımdan maçın bu maç gibi olmasını beklemek abestir. Bakalım göreceğiz. Artık çok az umut kaldı ama, ne yaparsın…

Arda’nın sakalını beğenmedim. Genç insana sakal yakışmıyor. Hele futbolcuya , hiç…


 

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..