Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '11

 
Kategori
Futbol
 

Türkiye- Estonya hazırlık maçı

Türkiye- Estonya hazırlık maçı
 

A Milli Futbol Takımımız, sık sık karşılaştığımız ve 2014 Dünya Kupası için yeniden karşılacağımız, kuralara 5.torbadan katılan bir ekip olan Estonya ile TT Arena'da hazırlık maçına çıktı. Böyle bir ekip için fazla iddialı bir ilk 11 ile çıkmamıza rağmen ilk 25 dakika sadece Emre'nin attığı penaltı golünde karşı kaleye yaklaşmıştık hatta üst üste 3 pas atamıyorduk. Estonya ilk 25 dakika çok çalıştı, çok iyi pozisyonlar buldu ama Sinan Bolat'ın başarısı üzerine Estonyalı oyuncuların başarısızlığı eklenince biz onların ataklarını izliyorduk onlar Sinan'la maç yapıyordu. 26.dakikada çok iyi paslaşarak geldiğimiz atakta Kazım'ın bireysel yeteneğiyle 2.golü bulduk. Bu noktadan sonra biraz daha paslaşamaya başladık belkide Estonya yorulmuştu ama atakları azalsada kesilmemişti hala. Yine güzel paslarla geldiğimiz Estonya ceza sahası önünde Selçuk'un pasını alıp harika bir çalımdan sonra kör noktaya güzel bir şut atan Kazım ilk yarının skorunu tayin etmişti. İlk yarıda bulduğumuz 3 gole rağmen istediğimiz futbolu Estonya oynuyordu, biz taraftar olarak hüzünle seyredip attığımız gollerde mutlu olmaya çalışıyorduk. 

İkinci yarı farklı bir Milli Takım görmek istiyorduk ve öyle de oldu ama olumsuz anlamda. Oyuncularımız başta Kazım olmak üzere sanki halı saha maçında oynuyormuşçasına mücadele(!) ediyorlardı, Estonya ise disiplininden ve oyun duruşundan birşey kaybetmemişti. Yapılan değişiklikler takımımıza en fazla 10 dakika kazandırmıştı o kadar. Bütün takımda bitsede gitsek havası vardı, Gökhan Gönül kendinden birşeyler katmaya çalıştıysada ona katılan olmadı. 

Sonuç olarak futbol adına hiçbirşey yapmadan 3-0 yendik ama önümüz açık değil. İnşallah toplam değerleri Arda'nın trasnferi kadar etmeyen bu oyunculardan gerçek futbolu öğrenmeye çalışmışızdır, bu maç hazırlık maçı değilde 2014 Dünya Kupası eleme maçı olsa idi sonuç 3-0 değil 0-3 olurdu. 

Erdem Apak 

 
Toplam blog
: 7
: 2386
Kayıt tarihi
: 31.07.11
 
 

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını anladığımızda diğer branşlarda kazandığımız ve kazanaca..