Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '09

 
Kategori
Spor
 

Türkiye, UEFA Euro 2016 için çok iddialı!

Türkiye, UEFA Euro 2016 için çok iddialı!
 

Türkiye UEFA 2016 Tanıtım Logosu


Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alabilmek için 2 milyar euroya yakın harcama yapacak. Maçların yapılması planlanan 8 şehri simgeleyen 8 ayrı renkten oluşan lale figürü ise kampanyanın tanıtım logosu olarak kullanılacak. Logo, EURO 2016 maçlarının yapılması planlanan 8 kenti simgeleyen 8 ayrı renkten oluşan lale figürünün içindeki futbol topundan oluşuyor.

Toplantıda, şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan kent ve statlar da açıklandı. EURO 2016 için İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı, üstü ve yanları kapatılarak çevresel düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya hazır hale getirilecek ve yapımı devam eden Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena, Kayseri'de Kadir Has Stadı'nın yanı sıra İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statların şampiyonaya hazır hale getirileceği bildirildi.

Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımlarının tamamlanacağı, özellikle ulaşım ve konaklama konularında büyük yatırımlar gerçekleştirileceği vurgulandı.

2012 yılında Polonya-Ukrayna ortaklığıyla yapılacak Avrupa Şampiyonası için bugüne kadar sadece Polonya'da, stadyum, havaalanı, otel, demiryolu ve karayolu gibi altyapı hizmetlerine 20 milyar dolar tutarında yatırım yapıldı. Polonya'da 4, Ukrayna'da ise 4 stadyum tamamlandı.

Türkiye'nin EURO 2016 ev sahipliğini kazandığı takdirde, stadyum harcamalarına 400 milyon Euro, turizm harcamalarına 1 milyar Euro, reklam ve tanıtım harcamalarına 250 milyon Euro yatırım yapılacak. Türkiye, Fransa, İtalya ve İsveç-Norveç, geçen mart ayında UEFA'ya başvurarak EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylıklarını açıklamıştı, fakat İsveç-Norveç ortaklığının adaylıktan çekilmesiyle birlikte yarışan 3 ülke kaldı.

15 Şubat 2010 tarihinde UEFA'nın Nyon merkezinde yapılacak ufak bir törenle dosya teslimi yapılacak ve adaylar üzerindeki yurtdışı tanıtım engelleri bu tarihte kalkacak.

Ardından Mart ve Nisan ayları içerisinde UEFA'dan iki heyet aday ülkeleri ziyaret edecek. Bu ziyaretlerde öncelikle adaylık dosyasının teknik yönleri incelenecek ve aday şehirler gezilecek. İkinci ziyaret ise politik destek ziyareti olacak. Ülkelerin siyasi kurumlarının organizasyona olan desteklerini ölçecek olan UEFA heyeti bunu da genel değerlendirme raporuna ekleyecek.

27 Mayıs 2010'da Cenevre'de toplanacak UEFA Yönetim Kurulu, adaylık dosyasıyla ilgili yapılan değerlendirmeleri içeren raporları tartışacak ve UEFA Yönetim Kurulu üyeleri oy kullanarak EURO2016'nın ev sahibini belirleyecek.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..