Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye 2010 ve rakiplerimiz

Türkiye 2010 ve rakiplerimiz
 

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kuraları çekildi.

Milli Takımımız C Grubu’nda Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili ile eşleşti.

Son Avrupa Şampiyonası üçüncüsü ve son Dünya Kupası ikincisi Yunanistan kuşkusuz grubun en favori takımı.

Eurobasket 2009’da grup maçlarının sonuncusunu iki sayı farkla kaybederek karşılaştığımız karşı grubun üçüncüsü Yunanistan’a da iki farklı yenilerek süper gidişatımız sekteye uğramış ve şampiyonluk hayalleri kurmaya başladığımız kupada ilk sekizin sonuncusu olarak hayal kırıklığına uğramıştık.

Başa baş mücadele ettiğimiz dünya devi Yunanistan, sonrasında turnuva üçüncülüğüne kadar uzanmıştı.

Grupta takımımızı zorlaması muhtemel ikinci takım yine Avrupa Şampiyonası’nda yedincilik maçını kaybettiğimiz Rusya. Son turnuvada Kelly Mc Carty’nın sırtladığı Rusya, Ankara’da güçlü ve agresif oyun yapısıyla takımımızı yenmeye çalışacaktır.

Grubun diğer takımları Çin ve Porto Riko, Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nda aynı grupta, aynı puanla sıralanmış, Slovenya’nın da bulunduğu üçlü arasında Çin averajla ikinci tura yükselmiş, Porto Riko turnuvaya veda etmişti.

Jao Ming’in tek başına sürüklediği Çin, ev sahibi olduğumuz turnuvada takımımız için zorlu bir rakip olacak gibi görünmüyor. Basketbolda söz sahi olmaya çalışan Orta Amerika ülkesi Porto Riko da yine takımımızın ayarında bir ekip değil.

Grubun en zayıf halkası ise Afrika temsilcisi Fildişi Sahili olarak görünüyor. Uluslarası turnuvalarda herhangi bir başarısı olmayan ekip grubun son sırası için en büyük aday.

Sonuç olarak, grupta ikinci tura yükselmemiz garanti gibi görünüyor. Ancak grup liderliği için Yunanistan ve Rusya ile kıyasıya bir mücadele içine gireceğimiz kesin. Saha ve seyirci avantajını kullanabilirsek ve oyuncularımızın form durumu vasatın üzerinde seyrederse başarılı olmamamız için hiçbir neden yok.

Grupların geneline bakıldığında, bu turnuvanın bir Dünya Şampiyonası olduğu ve birçok dünya devi arasından bu kurayı çektiğimiz düşünülürse o kadar da zorlu bir grupta olduğumuz söylenemez. Öyle ki bir ABD, Sırbistan, İspanya, Arjantin, Almanya, Fransa ve Litvanya da Yunanistan da aşağı kalır takımlar değiller tabi ki.

Favorilerin bu şekilde gruplandığı bir turnuva da grubumuz ortalama bir gruptur ve iyi mücadele bize sonraki turları gösterecektir. Evimizde oynayacağımız bu turnuva da yarı final oynamak ise Milli Takımımız için gayet başarılı bir sonuçtur.

Milli takımımıza sonsuz başarılar dileriz.

İlgili Blog: Van Kedisi (One Caddy See) görücüye çıkıyor http://blog.milliyet.com.tr/Van_Kedisi__One_Caddy_See__gorucuye_cikiyor/Blog/?BlogNo=219332

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 0 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..