Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye 84-76 Litvanya

Türkiye 84-76 Litvanya
 

Oyunun Özeti Dönüm noktası:

Maçın dördüncü çeyreğinde Litvanya 63-61 gerideyken Türkiye sekiz dakika içinde 13-5 lik periyod yakaladı.

Maçın Kahramanı:

Türkiyeden guard Ender Arslan son yedi dakikada 16 sayı attı. O üç atıştan (% 75) ve (90%) 9 10 gibi inanılmaz bir seri yakaladı.

Anahtar istatistik:

Türkiye uzun menzilli atışlarda ( 3 sayı ) 17 de yedi (% 54) Litvanya ise sadece 25 te dokuz (% 36) Türkiye 'D Grubunu galibiyet ile açacağı Litvanyaya karşı 84-76 gibi bir skor ile galibiyet elde edeceğine inanın tüm eleştirmenler ve basketbol otoriteleri hayal gözü ile bakıyorlardı. 19 sayı ile oynayan Hidayet Türkoğlunun önderliğinde Türkiye D grubuna harika bir başlangıç yaptı. Litvanya da ise Marijonas Petravicius yenilgiye rağmen yüksek bir yüzde ile oynadı ve 21 sayısı vardı. Herkes Türkiyenin Efes Pilsen World Cupta ki göstermiş olduğu mücadele gücünden endişeliydi lakin Türkiye 4. çeyrekteki muazzam basketbolu ile bu endişelere son verdi. Maçın kırılma anı ise skor 63-61 iken sekiz dakika içinde 13-5 lik periyod yakalanmasıydı.

Türkiye, antrenör Bogdan Tanjevic ; "Ben son derece mutluyum bu galibiyet için , " ." Litvanya gibi bir takımı yenmek özellikle bizim için mükemmel bir sonuç.' "Bu zaferin anahtarı oyun bizim için büyük yaklaşım ve biz rakiplerimizi gösterdi saygı oldu. "Ama her şeyden önce, ne zaman doğru konsantrasyon gösterirsek her zaman daha iyi oynarız."

Ender Arslan, son çeyrek yedi atışta 16 sayı attı, kendinden geçmişti adeta. "Avrupa Basketbol Şampiyonalarında iyi başlamak her zaman önemlidir , " diyen Ender ekledi. "Bizim aklımız da savaşmak ve kazanmaktan başka hiçbir düşünce yok" Diğer tarafa bakarsak dün Centennial Hallda kendi takımı izlemek için gelen Litvanya taraftarların sayısı dikkate alınacak derece de etkileyiciydi. Herkes zor bir maç olacağını bekliyordu lakin Litvanyalı basketbolcuların ve seyircilerin bu kadar baskılı bir Türkiyenin karşılarına çıkacağını düşündüklerinden şüpheliyim. Ender Arslan'ın skor 44-44 iken üçüncü çeyreğin bitimine 05:58 kala attığı üçlük altı dakikadır sayı bulamayan Türkiyeyi 47-44 ile öne geçirdi bu ekstra sayı maçın diğer kırılma noktalarından biridir. Litvanya 30 saniye saati sol açığı 80-76 kesilmiş ama Türkiye zafer mührü dört düz sayı attı.

"Biz son çeyrekte çok hızlı ve kontrolsüz oynandık " Litvanya koçu Ramunas Butautas . "Benim oyuncularımda bugün aşırı sinirli olanlar vardı. Bu da erken üç sayılık atışlara sebebiyet verdi." "Ayrıca bizim ciddi savunma sorunlarımız vardı ve buda savaşı kaybetmemize sebeb oldu. "Ama biz daha iyi oynayabiliriz ve eminim ki benim takımım yarın savaşmaya 100% hazır çıkacaktır."

 
Toplam blog
: 11
: 1293
Kayıt tarihi
: 22.05.09
 
 

Okumayı, yazmayı, araştırmayı seven bir milliyet okuruyum. Ankara'da yaşıyorum.Futbol en büyük tutku..