Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
Basketbol
 

Türkiye Basketbol Ligi’nde Açılış Haftası

        Uzun bir aranın ardından Türkiye Basketbol Ligi başlıyor, bu sezon değişen yabancı kuralı ve ülkemize gelen koçlar-oyuncularla birlikte daha heyecanlı bir lig izlememiz kesin gibi duruyor. İlk hafta maçlarına bakalım…

 

 

 

Cumartesi

 

 

                15:00 - Galatasaray Liv Hospital-Uşak Sportif: Geçen sezon playoff yapan iki takım geçen hafta Türkiye Kupası elemelerinde de karşılamışlardı, tabii o maç grup sonuçları kesinleştikten sonra oynanmıştı ve lig maçı için kıyas olamaz. Galatasaray bu maçta da muhtemelen Aradori-Vougouikas’ı tribüne gönderecek; Uşak kupa maçlarında yeni transferi Fells’den fazla katkı bulamamıştı, Fells’in katkısı maçın sonucu için önemli olabilir.

 

 

                16:00 – İstanbul Büyükşehir Belediyesi-TED Ankara: Yine elemelerde karşılaşmış olan iki takımın mücadelesi. Kupada kritik mücadeleyi TED kazanmıştı, ligin yeni takımı İBB, Wright dışındaki yabancılarından fazla katkı alamıyor ve yerli rotasyonu çok zayıf; TED maçın favorisi olarak duruyor.

 

 

                17:00 – Darüşşafaka Doğuş-Beşiktaş Integral Forex: Yine geçen hafta elemelerde karşılaşan iki takımın maçı. Geçen hafta Doğuş, Beşiktaş’ı ağır bir yenilgiye uğratmıştı, takım içi uyum sorunları çok fazla olan Beşiktaş’ın bu kez de sahadan yenilgiyle ayrılması muhtemel. Darüşşafaka Doğuş lige en hazır giren takımlardan biri.

 

 

                17:00 – Tofaş-Eskişehir Basket: Elemelerde iyi sonuçlar alamayan, iki ‘genç’ takımın mücadelesi, ligin ‘yeni’ diyebileceğimiz takımlarından biri olan Eskişehir yine Walsh önderliğinde etkili olmaya çalışacak, Tofaş’ta Patterson’ın gününde olup olmaması maçın gidişatını değiştirebilir. Tayfun Erülkü-Kartal Özmızrak mücadelesini izlemek de heyecan verici olabilir.

 

 

                17:30 – Trabzonspor MP –Torku Konya Selçuk: Lige flaş transferlerle başlayan Trabzonspor’da uyum sorunları var; Selçuk ise elemelerde inişli-çıkışlı bir performans sergiledi; iki benzer durumdaki takımın mücadelesini izleyeceğiz; kadro kalitesi olarak Trabzonspor bir adım önde gözüküyor.

 

 

 

 

 

Pazar

 

 

                14:00 – RH Gaziantep-Anadolu Efes: İlk haftanın en iyi maçlarından biri olması muhtemel; Gaziantep özellikle Calloway-Higgins ikilisiyle etkili oluyor;  Efes kupa  elemelerine kötü başlasa da son iki maçta ilk yarılarda 50 sayıyı bularak maçları kolay koparmıştı, haftanın en eğlenceli maçı olmaya aday bir maç…

 

 

                16:00 – Pınar Karşıyaka-Banvit: İki takım geçen hafta eleme grubu maçında oynamışlardı, grubun liderlik maçını Pınar Karşıyaka kazanmıştı. Karşıyaka, Çarşamba günü de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı ve lige oldukça moralli giriyor. Banvit, takımın en önemli oyuncularını takımda tuttu ama koç değişti, birçok oyuncu da değişti; kemik kadroların tutulması açısından birbirine benzeyen iki takım diyebiliriz; Karşıyaka geçen sezon normal sezonda Banvit’i yenmeyi başaran iki takımdan biriydi; form grafiğiyle maçın favorisi durumundalar.

               

                 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..