Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '16

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Türkiye Beyazay Derneği Gönüllülerini bekliyor

Türkiye Beyazay Derneği Gönüllülerini bekliyor
 

Görmeyenler beyaz bastonlarına kavuştu


Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi 1995 tarihinden beri izmir'de faaliyetlerini sürdürmektedir. 2001 yılından itibaren kendi hizmet merkezindedir. Türkiye'de kendi binasında hizmetlerini sürdüren sayılı derneklerdendir. Maddi manevi destekler, Bilgisayar kursları, Temel Sekreterlik kursları, Ekpss kursları, uzman danışmanlık hizmetleri, Sınavlara hazırlık kursları, Engelli çocuklara ders çalıştırma, aylık seminerler, toplumu bilgilendiren Radyo TV programları, gazete haberleri, basın açıklamaları, geziler piknikler. Başlıca faaliyetleri arasında sayılabilir.
 
Her platformda engellilerin haklarını savunmak. Kermesler, konserler ve dayanışma çayları, gündüzlü ve yatılı kurslar, pazar hariç her gün öğle yemeği üyelerimiz ve engellilerin acı tatlı günlerinde yanlarında olmak üyelerimizin yanında olmak. Bu liste uzar gider. herkes gönüllü olabilir.
 
Bir Öğretmen Öğrencilerine Engellileri doğru anlatıyorsa Engelliliği araştıran ödevler veriyorsa Bizim gönüllümüzdür.
 
Bir Üniversite Hocası topluma hizmet dersinde Engelli farkındalığı ile ilgil çalışmalar yapıyorsa toplumun değişmesine katkı sağlıyor demektir.
 
Bir doktor eğer engelliliğin engellenmesi konusunda çaba gösteriyorsa bizim gönüllümüzdü.r Bir avukat engelli haklarını koruma ve geliştirme konusunda çalışma yapıyorsa gönüllümüzdür. Hala yeni yapılan binalara engelllilere uygun olmadığı halde ruhsatlar veriliyor. Bu konuda özverili çalışan ve engellilere uygun olmayan binalara ruhsat vermeyen belediye çalışanı bizim gönüllümüzdür. Bir gazeteci toplumda engellilik algısını olumlu biçimde değiştirebiliyorsa, yaptığı haberlerde engellilerin çalışan üreten ve topluma değer katan kişiler olduğunu fırsat verilirse birçok konuda başarılı olacaklarını anlatıyorsa, görmemesine rağmen oruç tuttu gibi haberler yapmıyorsa bizim gönüllümüzdür. 
 
Bir dizi ya da film yapımcısı eserlerinde engelli algısını olumluya çeviriyorsa, dizilerine filmlerine, toplumda başarılı olmuş engellileri işliyor ve konuk ediyorsa bizim
gönüllümüzdür. Biz engelli engelsiz birlikte yaşarsa önyargıların kalkacağına inanıyoruz. 
 
Sizde engellilik ile ilgili konularda kendi uzmanlık alanınızda çalışmalar yürütebilirsiniz.
Bu alanlardan herhangi birinde bize destek olacak gönüllüleri derneğimize bekliyoruz.
 
Derneğimize her meslek grubundan her yaştan insanlar gelerek bizimle tanışıp çalışmalarımıza destek olabilirler. İrtibat bilgilerimiz:
 
adres:pazaryeri mahallesi, 943 sokak no 65, Basmane Konak
Tel:0232 483 10 44
Gsm başkan Salih Arıkan
0506 514 96 93
Kaynak:
 
https://beyazayizmirhaberler.blogspot.com.tr/2016/12/turkiye-beyazay-dernegi-gonullulerini.html
 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..