Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Türkiye bölündü; AKP’li olmayanların %83’ü AKP’liye kız alıp vermem diyor

Türkiye bölündü; AKP’li olmayanların %83’ü AKP’liye kız alıp vermem diyor
 

Ben senelerdir söylüyorum, biz iki ayrı millet haline geldik. Düşünün ki değil AKP’li başka bir milletten bile kız alıp vermem diyenlerin oranı bu kadar çıkmaz. Kız alıp vermemek ne demek ya! Bundan büyük ayrılık olur mu? Gerçekten etrafıma da bakıyorum AKP’li olmayan birinin AKP’liye kız verdiğini ya da aldığını görmedim. Bitmiş bu iş.

Ya şimdi bu işi gençler bilir deniliyor ama hani gençler arasında da bu tür bir evlilik olmadığına göre… Nolur ki onlar onlarla bunlar da bunlarla evlensinler! Böyle değil işte, aynı ülkede beraber yan yana yaşıyorsun. Komşusun, iş arkadaşısın, aynı okulda okuyorsun, aynı camide ibadet ediyorsun, Türksün, Müslümansın; onlar da…

Ve bu şekilde kız alıp vermeyeceksin… AKP’lilerde pek böyle bir şey yoktur, zannetmiyorum… Ve onlar bu ankete de inanmazlar. Böyle bir şey yoktur diyecekler. Boş ver anketi, son beş yılda AKP’li AKP’li olmayanla evlenmiş mi? Menfaat vs nedenle bir iki istisna çıkabilir.

AKP malum zihniyeti egemen kılmada çok başarılı. Eminim bir gün hayal ettiği muhafazakâr Türkiye’yi yaratacaktır. Ama bu yaratılan Türkiye’nin AKP zihniyeti dışında mensubu olmayacaktır. Gönülleri kazanamamışsanız hiçbir şey kazanmış sayılmazsınız. AKP hep muhafazakâr nizamı kurmakla uğraşıyor. Sana kızını bile vermeyen adama uygulayamadıktan sonra neye yarayacak.

AKP’nin güvenci şu galiba “Nizam insanları yaratır” Bak buna bir şey diyemem, yönlendirilmiş eğitimle genç beyinler istenilen yana çekilir. Allah kahretsin şu medya olmasaydı. Çünkü çocuk iki saat ders dinliyor, on iki saat telefonla oynuyor.

Kimden kız alınıp verilmez? Sevmediğin, nefret ettiğin insandan… Dünya görüşü sana ters olandan. Kız konusunda AKP’liler de AKP’li olmayanlar da sorun yaşamaz. İkisi için de kaynak bol. Bir de bu bölünmenin artık bu saatten sonra dönüşü olmaz. Ben iki ayrı devlet kurulmalı diyorum. AKP’liler için Doğu cumhuriyeti, diğerleri için batı cumhuriyet. Size komik geliyor ama bu artık bundan sonra böyle.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..