Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '11

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Türkiye çaresiz kalan insanlar derneği

Türkiye çaresiz kalan insanlar derneği
 

Ben dernekçi değilim. Dernek kurmuşluğum yok. Bu yazımda, kurulmasını düşündüğüm DERNEK veya VAKFIN, tüm özelliklerini açıklamaya çalışacağım. Eksik kalan hususlar olabilecektir. Şimdiden özür dilerim. 

1) Kurulmasını düşündüğüm bu dernek her bakımdan ülkemizin en büyük ve en etkili derneği olacak ve gelecekte Türkiye'nin bir SOSYAL KURUMU haline dönüşecek. 

2) Bu fikre neden ulaştım? Zira gazete haberlerinde, televizyonlarda ve günlük yaşadığım hayatta gördüğüm, işittiğim, acımasız hayat şartları altında ezilen vatandaşlrımızın ÇARESİZ DURUMU'dur. 

Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, çeşitli yardım kuruluşları ve vakıflar var ama, çaresiz duruma düşüp ancak yukarıda saydığım sosyal kuruluşlarıdan, konulmuş kurallar nedeniyle, hiç faydalanamayan insanlarımız var. Genellikle bu insanlarımız, topumun orta sınıfını oluşturan ne yoksul ne de varlıklı insanlar. Başlarına bir felaket geldiğinde ne yapacağını şaşıran insanlar. 

3) BU DERNEK NASIL KURULACAK? 

Bu Dernek Milliyet Blog Yazarları arasından GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞACAK blogdaşlarımız tarafından kurulacak. İsteyen katılır, istemeyen katılmaz, isteyen alay eder, isteyen tenkit. 

Aramızda aşağı yukarı her meslekten insan var. Kanundan ve mevzuattan anlıyanlar var. Geniş çevresi olanlar var. Kalemi çok kuvvetli olanlar var. Subay var, TRT emeklileri var, Bankacı var, doktor var, doçent var. Bundan daha büyük bir güç var mı? 

Amacımız ne?Çaresizlere umut olmak. Bunun için tabii ki finansal güç gerek. Bu konu çok önemli. Bunu da Blok Üyelerimizin üstün gayret ve zekalarıyla çözeceğiz. Çünkü devlet herşeye yetişemiyor. 

4) Bu derneğin kurulması için blog üyelerince yüksek katılım ve fikir birliği gerek. Bu iş sabır işi. Çok zor iş. BLOG üyelerinin fikir ve proje üretmesiyle yakın alakalı. Ciddiye almakla ilişkili. 

Bir çok sosyal konuda yazı yazılıyor. Demokrasiden, adaletten, insanlıktan bahsediliyor. Şiir yazılıyor. Tarihten, dinden bahsediiyor. İşte hodri meydan. Gösterelim kendimizi, Bilgisayar başında vakit geçirmek , işin kolayına kaçmak olmakta. Yorulalım biraz. 

5) Bu projede KİŞİ adı geçmeyecek. Kurucusu filan olmayacak. Bu DERNEK isimsizlerin kuracağı bir dernek olacak. Amacı tamamen TÜRK TOPLUMU olacak. 

6) Kurulacak Dernek veya Vakfın mali hesapları kanunların müsaade ettiği bir kamu kuruluşu tarafından denetlenecek ve tüm ödemeler bu kuruluşun onayına tabi olacaktır. Yani finansal işler bir kamu kuruluşunun onayı altında yapılacaktır. 

7) BLOG yazarlarından GÖRÜŞ bekliyorum. Bu fikrime karşı çıkmadan önce, " PARASI OLMADIĞI İÇİN OKUYAMAYAN ÇOCUKLARI DÜŞÜNÜN, DOĞUDA YATAK SAYISI YETERLİ OLMADIĞI İÇİN AYNI YATKTA YATAN DÖRDÜ BEŞİ BİR ARADA YATAN BEBEKLERİ DÜŞÜNÜN, BİR KAZADA ANNE VE BABASINI KAYBEDEN ÇOCUKLARI DÜŞÜNÜN, PARASI OLMADIĞI İÇİN ZAMANINDA TOMOGRAFİ ÇEKTİREMEYEN HASTALARI DÜŞÜNÜN, TEK BİR ODAYA SIĞINIP ISINAN AİLELERİ DÜŞÜNÜN, EŞİ ÖLDÜĞÜ ZAMAN NE YAPACAĞINI DÜŞÜNEN KADINLARIMIZI DÜŞÜNÜN, BELLİ BİR SOSYAL SEVİYESİ OLUP PARA SIKINTISI ÇEKEN İNSANLARIMIZI DÜŞÜNÜN. 

Bundan sonra lütfen olmaz böyle bir dernek deyin. Gırgır geçin. Yok mu be işin deyin. Neyin peşindesin deyin. 

Netice olarak fikirlerinizi ve katılımınızı bekliyorum. Katılmazsanız da sağolun var olun. 

Derin saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..