Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '16

 
Kategori
Astroloji
 

Türkiye Cumhuriyeti yıllık öngörü haritası

Türkiye Cumhuriyeti yıllık öngörü haritası
 

29 Ekim 1923 günü (20:30), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi esnası anına dayanarak ve her yıl Güneş'in aynı dereceye geldiği haritayı baz alarak (28.10.2016,10:27) hazırlanan o yıla ait öngörülerde bulunmaya imkan veren Solar Return (Güneş Dönüşü)yöntemi ile ülkemiz üzerinde bir yıllık etkili olacak durumlar hakkında bilgi sahibi olabiliriz.
 
Türkiye kuruluş haritasının bu yıl yöneticisi Mars. Mars, Güneş Dönüşü (GD) haritasının 2.evinde, natalde 7. evin burcu olan Oğlak burcunda ve natalde 11. evin burcu olan Koç burcunda, 4. evde Uranüs ile tam kare açı içerisinde bulunmakta. Uluslararası ilişkiler, askeri veya sivil savaşlar, yeni anlaşmalar, ulusal hareketler açısından aktif bir yıl olacağının işaretçisi olan bu durum beraberinde bu sebeplerin yaratacak olduğu ekonomik sorunları, ülkenin parasal kaynakların bu alanlara yönlendirilebilecek olacağını göstermekte.
 
GD haritasında yükselmekte olan Yay burcu Türkiye natal haritasında 6. evinin burcu. Bu durum bize içinde bulunacağımız yıl için,  ordu, polis, askeri ve güvenliğe ait tüm birimlerin, işçi ve tüm kamu çalışanlarının, bulaşıcı hastalıklar ve halkın genel sağlık koşullarının ülkemizin önemli konularını teşkil edecek olabileceğine işaret etmekte.
 
Güneş Dönüşü (GD) haritasının yükselen burcu Yay ve yükselen yöneticisi Jüpiter, GD haritasının 10. evinde Terazi burcunda yerleşmiş durumda, Ay ile kavuşum derecesinde. Ay, Türkiye natal haritasında ASC yöneticisi olarak genel anlamda halk topluluğunu ifade eden gösterge olarak çalışır. GD haritasında Ay'ın  ASC yöneticisi Jüpiter ile kavuşum halinde oluşu içinde bulunduğumuz solar yıl halkın profil olarak ön planda olacağının işaretçisi. Jüpiter'in natal 6. ev ve natal 10. ev yöneticisi oluşu  bu kavuşumun aynı zamanda halkın genelinde ordu ve güvenlik güçleri ile ve mevcut hükümet ile uyumlu ilişki içinde olmasının, birlik duygusu ile hareket ediyor oluşunun göstergesi.
 
GD haritasının ASC derecesine yakın yerleşmiş olan Venüs ve Satürn kavuşumu yıl boyunca, ulusal hareketlerin, meclis gündeminde yapılacak yeni kanun ve yasalar üzerine çalışmaların,  ülkenin mali durumununa ve kaynaklarına ait değişen koşulların, kamu ve işçi kesimini içeren çalışma koşullarının, halkın genel sağlık durumunun, eğitim ve öğretim kuruluşları ile bağlantılı olarak  öğrenci, öğretmen ve iletişimsel içerikli sektörleri içeren kuruluşların durumlarına ait alanlarda, sınırlandırıcı, disipline edici, zorlayıcı, kontrol ve yeni yapılandırma getiren enerjilerin hakimiyeti altında olacağını düşündürmekte.
 
Türkiye Cumhuriyetinin natal haritasının yükselen burcu olan Yengeç, GD haritasında 8. evin burcu konumunda, ASC yöneticisi 4. evin burcu olan Terazi burcunda ve haritanın 10. evine yerleşmiş. Ülkenin dönüşümsel bir süreç içinde olacağını, başkalarına bağlı ve kontrol etmekte zorlanılacak durumları içeren olayların etkileri altında olunacağını gösterebilmekte. 4. ev toprak, toprak kaynakları, vatanseverlik, muhalafet partileri, tarım ve çiftçilik ürünleri, topraktan gelen doğal kaynaklar, madenler, gayri menkul değerler, inşaat sektörü ve emlak sektörünü ifade eden konuların, ülkece içinde bulunacağımız solar yıl boyunca İktidar ve devlet yönetimi için oldukça önem kazanacak, ülke içinde başta gelen gündem maddelerinden biri olan konular olacağına işaret etmekte. Yönetime muhalefet halinde olan kuruluşların ülke ve yöneticiler üzerinde önemli sorun teşkil edebileceği düşünülebilinir. GD haritasının 3. evinde yerleşmiş retro konumda Neptün, Güney Ay Düğümü kavuşumunun GD yöneticisi ve natal harita yöneticisi Ay ile yapmakta olduğu açının doğası gereği iktidar ve yönetici konumu ile muhalefet arasında süregelecek sorunlar ve bu sorunların komşu ülkeler ile olan ilişkileri de içeriyor olduğu öngörülebilinir.
 
Tüm okuyucuların 93. yılını yaşadığımız Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyet kavramının farkındalığında nice 93 yıllar diliyorum...
 
Dilâra Başar Efeoğlu 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..