Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '15

 
Kategori
Bilim
 

Türkiye’de bilim adamı var mucit yok; Türkler her şeyi biliyorlar ama çakı bıçağı bile yapamıyorlar

Türkiye’de bilim adamı var mucit yok; Türkler her şeyi biliyorlar ama çakı bıçağı bile yapamıyorlar
 

Kütüphane dolusu kitap yazan prof’un evindeki buzdolabının nasıl çalıştığını tamirci çırağı söylüyor. Kullandığı ayakkabı çekeceğinin markası bile made in Germany. Ve bu kimselerin okumuşluğu hiçbir işimize yaramıyor.

Kitaplar neye yarıyor? Siz yazıyorsunuz. Birileri okuyor. Sonra prof olup onlar da yazıyor. Prof’ların tamirci çırağı kadar bu ülkeye faydası yok. Okuma, yazma, yap! İki satır oku, okuduğunu yap!

Türkiye’nin her şeyi olsa bile dışarıya muhtaç. Çünkü kendisine lazım ama yapamadığı şeyler var. Bilim bu ülkede yanlış biliniyor; böyle bilim olmaz. Bilim icraattır, karşılığı olur.

Kerim Korkut Türkiye’sinde bilim merkezlerinde bilim, bilim adamı nasıl olurmuş göreceksiniz. Kitap okuyarak uzaya gidilir mi ya! İki kütüphane bitirmiş prof’u yollasana uzaya. Bilim mühendisliktir, mühendisin kütüphanede ne işi var. Türkiye’de bir icat bir mucitlikle ilgili çalışma duydunuz mu? Küçümserler; prof daha yüksekmiş. Anahtarlık yapsın heykelini dikeceğim!

Türkiye’de çalışma ortamı yok, insanlar başka ülkelere gidiyorlar. Biz de prof’larımızla oturmuş Allah’ın Hintlisi’nin Mars’a gidişini izliyoruz! Türkiye’de tam 10 bin tane profesör var ama insanlığın kullandığı hiçbir icatta bir Türk’ün imzası yok. Ne kadar kolaymış profesör olmak; okuyorsun prof oluyorsun.

10 bin prof bir tek icat yapmamış, TV’lerde Karadenizlilerin icatlarını seyrediyoruz. Parayı verir alırız nasılsa, niye uğraşacaksın ki.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..