Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '17

 
Kategori
Kitap
 

Türkiye'de Bir İlk Daha / Teknolojiden Ekonomiye 21.Yüzyıl Dünya ve Türkiye

Türkiye'de Bir İlk Daha / Teknolojiden Ekonomiye 21.Yüzyıl Dünya ve Türkiye
 

 "Gelecekle ilgili tahminler yapmak çok zordur. Hele bu tahminler kehanet değil bilimsel bir temele dayanıyorsa kılı kırk yarmak, bilim ve teknolojinin gelişme kulvarlarını çok iyi analiz edip, gelecek modellemesini buna göre kurmak gerekir.

İşte bu kitapta önce gelecek bilimin ne olup ne olmadığı irdelenmiş, 21.yüzyıla damga vurup, yön verecek başat teknolojilerin gelişme trendleri gözden geçirilerek dünya ve Türkiye üzerindeki etkileri tahmin edilmeye çalışılmıştır. Konular arasına kısa öyküler ve anekdotlar serpiştirilerek, popüler anlatım tarzı güçlendirilmiş ve roman tadında bir akıcılık sağlanmıştır.

             Eserin esas gayesi bir teknoloji resmi geçidi veya ansiklopedik bilgi sunmak değil, özellikle gençlerimizi bu konularda düşünmeye, kafa yormaya ve gelecek için bir şeyler yapmaya teşvik etmektir.

             Her şeye rağmen heyecan verici bir gelecek bizi bekliyor! Ancak bu konuda iki seçeneğimiz var: Ya gelecekle olacağız, ya da gelecekten olacağız.
"


Arka kapağında yukarıdaki metnin yer aldığı kitap; gerçekten Türkiye'de bir ilk. Dünyada başta Michio Kaku gibi yazarlar tarafından birçoğu yazılmasına rağmen, Türkiye bu tür kitaplara çok yabancı. Çünkü bırakın 10 yıllık, 20 yıllık ve hatta 50 yıllık öngörüler yapmayı, gelecek hafta ne olacağını bilmediğimiz Türkiye gibi bir ülkede yaşamanın zorluğundan olsa gerek.

Ancak "Önce hayaller biter" sözünden hareketle, hayallerimizi canlandırarak, onların zamanla ete kemiğe bürünmesi için bir şeyler yapmak zorundayız. Bu bir kitap olur, proje olur, yazılım olur ve hatta bir müzik parçası veyahut resim tablosu olabilir.

Önemli olan geleceğe olan inancımızı kaybetmemek ve bugünkünden daha güzel bir yarın için çaba göstermektir.

İşte bu saiklerle yazılan kitabımızın sayfalarında buluşmak üzere..

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..