Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Türkiye’de Bonzai, ABD’de Zo..

TÜRKİYE’DE BONZAİ, ABD’DE ZOMBİ HAPI
 
Değerli okurlar, bu hafta Amerika’da ortaya çıkan bir uyuşturucu hap üzerine sizlerle konuşacağım. Ülkemiz de bonzai ismi verilen, içinde deterjan maddesi dahi bulunduğu iddia edilen uyuşturucu maddenin ülkemiz deki etkileri hepimizce bilinmekte. Birkaç ay önceye kadar gerek sosyal medya, gerekse akşam haberlerinde çok yoğun bir biçimde bonzai vakaları paylaşılmaya ve anlatılmaya başlamıştı.
 
Videolar dehşet vericiydi, yere yatan gençler orada kalıyor, kıvranıyor ya da ağızları köpürüyordu. Adeta bir ölü gibiydiler. Hatta ben bile İstanbul’un bazı semtlerinden geçerken bu illete bulaşmış vatandaşlarımızla karşılaştım. İşin en acı tablosu da şu ki, videolarda da izlediğiniz gibi insanlar yanlarından geçiyor ve gidiyor. Biri çıkıp, ya kardeş, arkadaş sana ne oldu? Sen neden yerde öyle boylu boyunca yatıyorsun? Rahatsız mısın? Demiyor. Neden demiyor sizce? Merhametsizlik mi? Korku mu? Bence bu millet merhametli de, cesurda ama yekten yere de başım derde girmesin duygusu var. E tabi biraz da batılılaşma var. Şimdi vatandaş diyor ki, kardeşim ben buna yardım edeceğim yada şikayet edeceğim sonra başım belaya girecek. Yoktan yere uğraşıp duracağım, iyisi mi? Bunca derdim, sorunum varken yoluma gidiyim.
 
Evet zihniyet budur değerli okurlarım, üzüleceğimiz bir durumdayız maalesef ama durum tamamen budur. Peki geçip, gideni bir nebze olsun da anlıyorum da, bonzai içen genci hiç anlayamadım. Haberlerden aldığım bilgiye göre satılabilecek en uygun fiyata verildiği, ancak içen kişilerin akciğer ve karaciğerinde sorun çıkartarak birçok keresinde ölümlerle sonuçlandığı bangır bangır her yerde anlatılıyor. Keza, bırakın içilebilecek en zararlı maddeyi, ben dertlenince alkol içmeyi de anlayanlardan değilim. Bilakis, sağlıklı ve mineral değeri yüksek besinler tüketmeliyiz, düzenli spor yapmalı ve akli meleklerimizi kaybetmeden insanlık için iyi işler yapmalıyız. Kafamızı uçurmamalıyız.
 
Eveeeet güzel ülkem, Canım Türkiye’mden manzaralardan sonra rotamızı Amerika Birleşik Devletlerine çevirelim. 2011 senesinde, zombi hapı olarak adlandırıla hap ilk olarak abd’de ortaya çıkmıştır. Ancak hap Rus menşelidir. Hapı içen kişilerde, zombi etkisi görünmekte ve buna flakka efekti ismi veriliyor. Bu uyuşturucu, ucuz ve öldürücüydü. Türkiye’de bonzai’nin ucuz ve öldürücü olduğu yetmiyor gibi ABD’de bu uyuşturucu yasaldı çünkü, yasal sınırların altında bir oranı içerisinde barındırıyordu. Rude Eugene olayından sonra Louisiana Toksik Maddeler Merkezi Müdürü Mark Ryan, New York Times’a ‘zombi hapının’ nasıl üretildiğini anlattı ve yetkilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Son olarak Brezilya’da hapı kullananların bir zombi gibi davrandığı ve yamyam özellikleri gösterdiği belirlendi. Ancak hapın en temel özelliği bu hap çoğunlukla öldürüyor, öldürmeyenler de ise beyin de kalıcı hasarlar bırakıyor. Cümlenin sonunu getirememe yada akıl dışı davranışlar sergiliyorlar. Bir süre sonra da zombileşerek, yamyamlaşıyor. Kullanan kişilerin hiç tanımadıkları insanların yüzlerini parçalayarak onları yedikleri vakalar olmuştur. Başkalarına zarar verme olayının başlangıcı Çin de üretilen bu üründe tacirlerin, dozajı arttırmasından sonra, kendilerine zarar veren ve paranoya yaşayan insanların başka insanlara da zarar vermeye başladığı gözlemlenmiştir.
 
Türkiye’de ilk olarak 2012 yılında, bir adam Taksimde ki Atatürk heykelinin üstüne çıkarak, çırılçıplak soyunmuş ve oradan atlayarak intihar etmeye çalışmıştır. O dönem sentetik uyuşturucu Türkiye’de yaygın olmadığı için adamın ne kullandığı anlaşılamamıştır.
 
Herkesin bildiği üzere, Rambo filimleri, Terminatör filmleri bir amaç için çekilmiştir. Bu amaç nedir? Kendi ürettikleri, teknoloji ve silahları tanıtmak için. Dolayısı ile virüs yaymadan filmini çekmiş olamazlar mıydı acaba? Buda bir projenin ürünü olabilir mi? Çünkü zombilik faaliyetleri dozaj artımından sonra ortaya çıkıyor. Dozaj artıyor ama hangi kimyasal maddenin dozajı arttırılıyor? Soru budur.
 
Peki durum böyle iken bize düşen nedir? Devletin senin sağlığın için yasaklamış olduğu, bu uyuşturucu maddeyi hiçbir yolla temin etmek, kullanmak veya kullandırmak gibi bir eylem içerisine girmeyeceksin. Bu çok net ve kesindir. Türkiye’de belli bir kesim için, bir tabir vardır bu ottur günahı yoktur diye. Günah sevap, bir yana siz öncelikle sağlığınıza zarar vererek verdiğiniz en büyük zarara bir bakınız. Bu ülkede bu millet zombileşmeye başlayan insan gördün mü?, bakmaz gözünün yaşına sıkar kafasına. Meydan dayağı atarlar. O sebeple akıllı olacağız.
 
Değerli okurlarım, her hafta kesintisiz okuduğunuz gibi bu hafta da yazılarımı takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, gelecek hafta sigarayı bile bıraktığınız güzel bir hafta olur. Gelecek hafta görüşünceye dek, hoşçakalın
 
Toplam blog
: 97
: 66
Kayıt tarihi
: 21.12.17
 
 

Gazeteci, Yazılımcı, Youtuber, Blogger ve Twitch, Dlive, Podcast Yayıncısı - metinaltincekic.com...