Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’de bulunan 18-45 yaş arası Suriyeli erkekler askere alınsın. Suriye için savaşsın.

Türkiye’de bulunan 18-45 yaş arası Suriyeli erkekler askere alınsın. Suriye için savaşsın.
 

Fırat kalakanı harekatı ile askerimiz uzun bir süredir yurt dışında savaşmaktadır. Bu bağlamda verilen son bilgiye göre 16 askerimiz şehit olmuş durumdadır. Askerimizin daha ne kadar topraklarımız dışında kalacağı belli değildir. Dolayısı ile daha (hiç arzu etmesek de) ne kadar şehit vereceğimiz de belli değildir.
 
Askerimiz neden ülke dışında savaşıyor?
 
Bu sorunun cevabı “ülkemize karşı yönelmiş tehditleri ortadan kaldırmak” olarak verilebilir. Bu doğrudur da bu tehditlerin nasıl ve neden oluştuğu sorusu gerçekten üzerinde durulmaya değerdir. Başta bizim ülke olarak da hatalarımız olmak üzere sayılabilecek bir çok sebebin bence en önemlisi Irak ve Suriye'nin istikrarsızlığıdır. Irak'ın istikrarını kaybetmesiyle tırmanan PKK terörüne ilaveten Suriye'deki istikrarsızlık başımıza bir de İşid belasını sarmıştır. İstikrarsızlık sebeplerini başka bir yazıda inceleriz. Şu anda ülke dışındaki bu savaşımızın nedeni her ne kadar terör örgütleri ile mücadele olsa da, bu bir şekilde Suriye’nin tekrar istikrara kavuşmasına yardımcı olacaktır.
 
Hal böyle olunca bir kesim haklı olarak ülkemizde mülteci olarak bulunan Suriyeli erkeklerin askeri eğitimden geçirilerek ülkelerindeki istikrarı sağlamak üzere savaşa yollanması fikrini ortaya atıyor, dahası şu sıralar kampanya oluşturuyorlar.
 
İlk bakışta bu fikir son derece makul görülmektedir. Bilindiği üzere vatanlarından kaçan Suriyelilerin büyük çoğunluğu, dilencilik yapıyor, işsiz dolaşıyorlar. Bu da ülkemizin bu gününü ve de yarınını hiç de hoş etkilemeyecektir. Bunlardan bir kısmına hükümet yardım yapıyor olsa da sonuçta bunlar boştadır ve boş insanlar bir ülkeye daima zarar verir.
 
Bunları eğitip asker olarak ülkelerinde huzuru sağlamak için yollayabilir miyiz? O kişiler gidip de ülkeleri için savaşır mı? Vatanında karışıklık var diye vatanı bırakıp kaçanlardan, hem de gideceği ülkede her zaman ikinci sınıf muamelesi görmesi kesinken sorumluluk almayanlardan, o vatana hayır gelir mi?
 
Bence çözüm o değildir. Suriye’nin kuzeyinde, bizim sınırlarımız ötesinde gerçek bir güvenli bölge oluşturmalı, ülkemizde ne kadar Suriye kaçkını varsa oraya konulmalıdır. Bu şekilde;
 
1) Ülkemiz ferahlayacaktır.
 
2) Uluslararası yardım kuruluşlarının gözü somut bir alana dikilecek, kendini ilgili hissedenler oraya el uzatacaktır.
 
3) Bu kaçkınlar kendi hayatları için sorumluluk almak zorunda kalacaklardır.
 
Bence vatanından kaçandan asker olmaz.
 
İzmir 26/12/2016
 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..