Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’de darbelere karşı olmanın kişilerin menfaatine dokunulması anlamında nedenleri var

Türkiye’de darbelere karşı olmanın kişilerin menfaatine dokunulması anlamında nedenleri var
 

Menderes’e itibarını iade ettiler, karşı çıktık; iade edilecek bir itibarı yoktu çünkü. Kenan evren’i asmak istediler, karşı çıktık; çünkü Evren’i astığınız zaman ölen 5000 kişinin bugün hala bazıları hayatta olan sorumlularını da asmanız gerekirdi. 28 Şubat kelle avcılarına karşı çıktık; çünkü her ne kadar asker çizmeyi aşmışsa da o günlerde ülkede adeta şeriat provaları yapılıyordu.

Menderes de, Evren de, 28 Şubatçılar da suçluydular; suçları ölçüsünde ceza görmeliydiler/görmeliler. Ama şu anda bu darbelerle ilgili halkın düşüncelerine bakar mısınız lütfen. Kimi Menderes’in heykelini dikerken kimi mezarına tükürüyor. Evren’i asıyorlar, 28 Şubatçıları kesiyorlar. Heykeli dikilen adamın mezarına tükürülür mü? Mezarına tükürülen adamın niye heykelini dikiyorsunuz? 12 Eylül olmasa ülke iç savaşa giderdi. 5000 kişi ölmüş asker ne yapacaktı; Ekinlik adasında tatile mi gidecekti? 12 Eylül doğru fakat Kenan Evren suçluydu. Gençleri asmamalıydı; çünkü herkes birbirini öldürüyordu. 1982 Anayasası’na karşı çıkanlaraysa (yapanları suçlayarak karşı çıkanlara) ne demeli bilmiyorum. Ben mi verdim o gün %92 kabul oyunu? De ki yanlış yaptık.

28 Şubatta dindarlar tutuklanmış. Namaz kılan hacıyı camiden mi alıp götürdüler? Ha şunu söyle,  din kisvesi altında siyasi yapılanmalar varsa tedbirini alırsın, değilse inançlara müdahale edemezsin.

Bugün sağcısı da, solcusu da, milliyetçisi de, dincisi de darbelere karşı. Hepsinin de darbesiz bir ortamdan beklentileri var. Kim savunur, kim ister darbeyi. Ama işte darbeler mecburiyetten oluyor. 12 Eylül askeri darbesine karşı olanlar o gün kendileri olsa ne yaparlardı acaba?

Siyasiler “darbeye karşıyız” deyince dudaklarımda acı bir gülümseme beliriyor. Sizler ülkeyi doğru yönetseniz kimse bu çağdışı yönteme başvurmaz beyler!

Ve darbeden beslenenler ile darbeyle mamaları kesilenler… Siz bakmayın darbeye karşıyız demelerine, fırsatını bulsalar kendileri darbe yaparlar. Aşırı devrimcilerin “5 milyon halk düşmanı kesilecek” şeklinde bir söylemi var ya, gerçekten bu ülkede kesilmesi gereken halk düşmanları var maalesef. Yaptıkları işlerle önce kendileri darbeye ortam hazırlıyorlar, darbe gelince de birden demokrasi şahini olup darbecileri yargılıyorlar.

Darbeye karşı olmanın demokratik düzen dışında gerekçesi olamaz. Ama günümüzde darbeye karşı olma intikam almaya dönüştü. 28 Şubat intikam.12 Eylül intikam. Geçmişte yapılanların rövanşını almak için sözde, darbecileri yargılayanlar kendileri de bir gün yargılanmaktan kurtulamayacaklar.  Bazı çevreleri memnun etmek, o dönemlerden mağdur olanları partiye çekmek, darbelerde kaldırılmış ya da kısıtlanmış soygun kanunlarını yeniden çıkarmak, askeri ve yargıyı güdümüne almak… Ne güzel darbe gerekçeleri değil mi? Askere haddini bildirdin, artık darbe yapamaz. Polis zaten kapıkulu. Kapitalistle anlaşarak ülkeyi soymaya devam et. Ah şu Gezi parkı serserileri de olmasaydı…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..