Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Türkiye'de Demokrasi Süreci

Türkiye'de Demokrasi Süreci
 

Etem SEVİK/ ELEK KÖŞESİ

Türkiye de Demokrasi! üç ileri bir geri…

Sevgili okuyucum, aslında siyaset yazmak benim işim değil. Uzmanlık alanımda değil. Ülke olarak politik bir toplum olduğumuz doğru. İstemediğimiz ise politize edilmiş olmamız.

En iyi demokrasi biçimi nedir ve kim içindir? Cevabını duyar gibiyim. Türkiye’de pat! benim ideolojim seninkini ezer de geçer de anlayışıdır. Türkiye de yakın demokrasi tarihi iyi incelendiğinde görülecektir ki, demokrasi kavramı çeşitli dönemler içerisinde toplumsal gücü ve çoğunluğu elinde bulunduranların, toplumun geride kalan diğer kesimlerine, kendi istek, düşünce ve fikirlerini medya gücüyle empoze ettiği ‘demokratsız demokrasi’ diyebileceğimiz bir alana dönüşmüştür.  Burada detaylarına girmeyeceğim.

Türkiye demokrasidir. Anayasal düzeni temsili demokrasidir. Türkiye nin, ihtiyacı olan dün olduğu gibi bugün de ABD demokrasisi ve Britanya demokrasi örneklerinde olduğu gibi sosyo- ekonomik ve siyasal planda sınıfsal farklılıkların karmaşık olmadığı, insanların birinci sınıf vatandaşlar olduğu, değer kayması yaşamadığı, kararları birlikte alan bütün toplum kesimlerinin olaylara sorgulayan, düşünen ve araştıran gözle baktığı ve barışçıl şekilde tartıştığı- yani farklı görüşte insanların aynı masa etrafından kavga etmeden kalktığı, düşmanlıkların ve kamplaşmaların terkedildiği-  aydınlığın ve sevginin ve güven telakkisinin toplumsal şiar edinilerek, iktidar düşkünlüğünün, kompleks egoların, sen ben ayrımlarının önüne geçtiği, sadece kural koyan değil ancak daha iyi bir yaşam için -yaparsın başarırsın sen- ve biz biriz birlikteyiz! dedirten bir toplumsal mütabakat zemininin varlığı ile kendi iç dengeleri kadar dünyayı da anlayan kendi kararlarını sağlıklı ve doğru bir şekilde veren bir ülke konumuna taşınmasıdır.

Halbuki demokrasi şekilde kalamayacak kadar değerli insan hayatında. Yukarıda bu sütunda sadece değinebildiklerim ölçüsünde değil! ama daha anlamlı ve değerli yönleri ve insanı doğru açılardan kavrayan bakış açısıyla içi gereğince doldurulması gerekli bir kavram demokrasi!! Erken seçim kararı alındı. 24 Haziran 2018 Pazar. Hayırlı olsun herkese. ülkemiz ve dünyanın herkes için daha güvenli, yaşanabilir ve mutlu bir yer olması iyi dilekleri ve temennisiyle esen kalın.

 

 

Yazarın Notu:Bu sütündaki yazımı yazarken hiçbir parti, zümre ve kişi ayrımı yapmadan sadece ülkemin ve insanının menfaatlerini gözününde bulundurduğumu belirtirim.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..