Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '16

 
Kategori
Tarih
 

Türkiye’de din ve milliyetçiliğin yükselme nedeni koca imparatorluğu kaybetmeyi hazmedemeyişimiz

Türkiye’de din ve milliyetçiliğin yükselme nedeni koca imparatorluğu kaybetmeyi hazmedemeyişimiz
 

Anadolu şüphesiz gerçek vatanımız ama bir zamanlar kaç tane Anadolu’muz vardı. Kolay değil taa Viyana önlerinden kalkıp gelip Kızılırmak kıyısında annemizin türküsünü söylemek.

Hiç belli değil ama üç kıtadan kovulup köyümüze yollanmamızı hazmedemedik bence. Belki de köylerde hala atını Malkoçoğlu gibi sürenler vardır.

Sen bizim yazdığımız Tarih kitabını üç günde okurken bizim bu tarihi birkaç yüzyılda unutmamızı bekleyemezsin.

Çini, Amerikası, Rusyası niye milliyetçi olsun; neleri vardı ki neleri kaybettiler, her şeyleri yerli yerinde. Belki de tek kaybeden biziz. E bir de Atilla’nın torunu olmak varken serde üstelik…

Kolay değil, Mekke’de ezan okur Viyana kapılarında kurban keserdik. Şimdi Şefaatli yollarında Amentü okuyoruz. Bazıları sizlerin bu hassasiyetinizi anlayamazlar, ben anlıyorum. Haklıydık haklı değildik, barbardık filan ayrı konu; ama sonuçta daha 100 yıl önce bu uçsuz bucaksız toprakların sahibiydik ve hepsini kaybettik.

Osmanlının düşüncesinin değil ama izlerinin silinmesine karşıyım; geçtiğiniz yollardaki ayak izlerini silmeyin ki geri dönüp baktığınızda nereden geldiğiniz belli olsun.

Milliyetçileri, dindarları anlamak lazım lakin artık bu rüyadan uyanmalıyız. Geçmişin renklerini yaşama ve yaşatma konusunda sizinle beraberim; ancak biliyorsunuz artık o günlere dönemeyiz. Dünya değişti, öyle olamayız. Yani geçmişe dayanarak oluşturduğunuz düşünce yanlış. Böyle sadece geriye gideriz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..