Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '12

 
Kategori
Eğitim
 

Türkiye'de eğitimde yüksek teknoloji kullanımı gerçekten çok sevindirici bir hamle

Türkiye'de eğitimde yüksek teknoloji kullanımı gerçekten çok sevindirici bir hamle
 

Son zamanlarda Türkiye'de teknolojide üst üste ataklar yapıldığına dair haberler okuyoruz.

Bilhassa Vestel, gerek enerjide olsun gerekse görüntü teknolojisinde olsun çok güzel yatırımlar yapıyor.

Bunlardan biri Akıllı Tahta teknolojisi. Vestel, yaptığı bu teknolojiyi ihraç da edecekmiş.

İşte olay budur. Türkiye'de üretilen bilgi dünyanın başka ülkesinde değer yaratıyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

Yine Vestel rüzgar enerjisi, termal enerjisi, güneş enerjisi yatırımları yapıyor. Bir Türk firmasından böyle güzel haberler almak çok güzel.

Günümüzde eğitimde teknoloji kullanımı çok yaygınlaştı. Biz öğrenciyken sınıflarda renkli televizyonlar yeni yeni geliyordu. TRT'nin bir kanalından ders dinlerdik.

Şimdi olay akıllı tahta, iPad, dizüstü bilgisayar, projektör, e-okul, elektronik öğrenci takip sistemlerine kadar gidiyor. Çok güzel gelişmeler bunlar. Yeni nesile güzel örnek olmak lazım. Onlar da gördükleri bu ileri hamleleri, bu meşaleyi daha ileri noktalara ileride taşıyacaklar. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır.

Bizim zamanımızda ilkokul sonuna kadar tek öğretmen vardı. Şimdi 4. sınıftan itibaren Beden Eğitimi, Resim, Müzik, Din, İngilizce derslerine ayrı ayrı öğretmenler giriyormuş. Ne kadar güzel. Bu noktada da ilerleme olması sevindirici. Her şey ileri gidiyor, hiç bir şey eskisi gibi yerinde kalmıyor.

*

04 Ocak 2012 - 02:30 Milliyet.com.tr >> Ekonomi Ana Sayfa >> Haber

Vestel'in akıllı tahtası ihracat yolunda

Vestel'in, Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi
(Fatih) Projesi için ürettiği akıllı tahtaya Ortadoğu ülkelerinden de
talep geldiği belirtildi.

AA

Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi'nin tüm dünyaya örnek niteliği taşıdığını, Türkiye'nin bu alanda önemli bir teknoloji ve bilgi birikimine sahip olacağını ifade etti. Akıllı tahta konusunda ihalelerin yapılmaya
başlandığını belirten Yüngül, şöyle konuştu: "Biz zaten akıllı tahta işi içindeydik. Geliştirdiğimiz ürünlerle ilgili şimdi artık yabancı ülkeler de kapıyı çalmaya başladı. Kendi ülkelerinde eğitim sistemlerinde kullanmak isteyen firmalarla görüşme
aşamasındayız. Ortadoğu ülkelerinden talepler geliyor. Türkiye'deki akıllı tahta ihalelerinin 4 senede tamamlanmasını bekliyoruz. Tahmin ediyorum önümüzdeki Mart-Nisan ayında ilk uygulamaları görmeye başlayacağız."

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..