Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'de geriye doğru işleyen saat

Türkiye'de geriye doğru işleyen saat
 

ofistehayat.com


Dünya ülkeleri eğitimde,  bilimde , teknolojide, sanatta ileri gitmek için ellerinden gelen çabayı harcarken, bizim ülkemizin ne yazık ki bu güzel treni kaçırdığını görüyoruz ve kaçan trenin ardından da anlamsız anlamsız bakıyoruz. Yani ne olmuş..?
 
Bilimde teknolojide, kültürde, eğitimde onlarla yarışamaz halde olursan, bugün de geri kalırsın, yarın da.. O gelişmiş ülkeleri yakalamak hiçbir zaman mümkün olmaz.
 
Ama kimin umurunda.. “Onlar kendi işlerine baksın, biz de kendi işimize. Bizim işimize de öyle zırt pırt karışmasınlar…” Anlayış bu ..
 
Zaten memleket kimin umurunda; şimdi Anayasa’yı değiştirme vaktidir. Başkanlık’ı getirmek vaktidir. Yok eğitimmiş, bilimmiş, sanatmış… Bunları kim ipler… Onlar zaten kendiliğinden olup gider. 25 bin öğretmen meslekten atılmış; üniversite  öğretim üyeleri uzaklaştırılmış… Bunların verdiği zarar nasıl karşılanacak, kim bunları telafi edecek..? Bunlar sonraki meseleler.
 
Şimdi varsa, yoksa FETÖ ve Fetöcülük … Böyle çirkin bir çete içimize işlemiş de yıllar yılı farkına varmamışız. Ne iş be..! Şimdi de kıyametleri koparıyoruz. Müstahaktır.
 
Şimdi de memleketi alıp, altıyüz yıl geriye götürmek isteyen; gençlerin, çocukların hayatıyla oynamak isteyen bir takım insanlar yok mu?
 
Bunlar istiyorlar ki, insanlarımız Arabistan’daki insanlar gibi yaşasın; onlar gibi düşünsün; Türkiye Arabistan’ın bir parçası olsun.. Buna izin verirler mi? Kim asırlar öncesine gitmek, o insanlar gibi yaşamak ister.. Belki yine bizim insanımız.. Çünkü o devirleri “mesut devir”ler olarak kabul ediyoruz.
 
Şimdi bu devridaim içinde neler oluyor bir iki örnekle altını çizelim.
 
Olay 1 :  Otobüste şort  giyen kadın tekmelendi.
 
İstanbul’da otobüste yolculuk yapan bir kadın şort giydiği gerekçesiyle tekmelendi. Hemşirelik yapan Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste, kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. Kadınların yaşam tarzları, başta iktidarın söylemleriyle sık sık baskı konusu yapılırken, İstanbul Maslak’ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi, şort giydiği gerekçesiyle yüzüne tekme yedi.Show Haber’e konuşan Terzi, saldırganın kendisine “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü sataştığını, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını anlattı. (diken.com.tr)
 
Olay 2. Bursa'da imam hatip skandalı: 
 
Bursa İnönü Ortaokulu’na Mehmet Çakmak’ın atanmasının ardından okulda imam hatip okulu açıldı ve sınıflar, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı ve puan durumuna göre seviye sınıfları oluşturuldu.Deneme sınavı öncesinde soru sormak isteyen bir kız öğrenciye 'Önce başını ört sonra soru sor' denildi. Okul içindeki kız imam hatip ortaokulunda sınıfa giren Müdür Yardımcısı Hüseyin Uysal’ın kendisine soru sormak isteyen bir kız öğrenciye, “Sen önce başını ört sonra soru sor” gibi bir ifade kullanmasının üzerine il milli eğitim müdürlüğüne suç duyurusunda bulunuldu. (cumhuriyet.com.tr)
 
Olay 3.Erkek ve kız öğrencilerin yan yana oturmasını yasaklayan müdür:
 
Mersin'de kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasını yasakladığı iddia edilen İleri Ortaokulu Müdürü Hasan Hüseyin Aygül hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Uygulamaya yansıyan bir durum yok. Devletin bir sistemi var. Kimse kendi başına hareket edemez, kendi düşüncesini, kendi sistemini uygulamaya kalkamaz. Müdürle ilgili soruşturma başlattık" dedi. (milliyet.com.tr)
 
Olay 4. Adını Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet Gazetesi takibata uğruyor
 
Gazeteden 18 kişi ifade vermek için savcılığa çağrılıyor . (ntv.com.tr) Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik dün sabah operasyon başlatıldı. Aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu da bulunduğu çok sayıda gazeteci gözaltına alındı. Gözaltındaki isimlerin terör örgütleri, FETÖ ve PKK üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri ileri sürüldü, soruşturmanın bu yüzden başlatıldığı belirtildi. (Anadolu Ajansı)
 
Olay 5. İmam Hatip Liselerinin sayısı 1017’ye çıktı.
 
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Bakanlık olarak, 2002-2003 öğretim yılında 440 olan imam hatip lisesi sayısını 2014-2015 yılı itibariyle 1017’ye çıktığını söyledi..
 
Örnekler böyle uzayıp gidiyor.. Nerede bu haberlerde ilim, bilim,  güzel eğitim, sanat haberleri… Görüyorsunuz ulusun kamuoyu nelerle uğraşıyor (tabii savaşı bir kenara bırakırsak… 
 
Bu insanlığın yüzü hiç gülmeyecek mi? İnsanımız her Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’ün mozolesine yüzünü sürüp “Neredesin?” diye hep ağlayacak mı?
 
Türkiye nereye gidiyor, Doğuya’mı, Batıya’mı? Yoksa yerinde mi sayıyor.. Yoksa geriye doğru marş marş… Bu kadar mı kötü?
 
Sakallı Celal’n sözünü bir kez hatırlıyoruz : “Türkiye Doğu’ya doğru giden bir gemidir; onun içinde bazıları batıya doğru koşar..” İşte o kadar.. Ne denilebilir ki..?
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..