Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Türkiye`de gezi ve tatil için en güzel 10 şehir ve bölge !

Türkiye`de gezi ve tatil için en güzel 10 şehir ve bölge !
 

Türkiye`de gezi ve tatil için en güzel 10 şehir ve bölge !


Ülkemizin en güzel 10 yerini sizler için toparlıyorum.


10 Ankara

 

Türkiye'nin başkenti Ankara, hükümet binaları, ticari işletmeler, üniversiteler ve yabancı elçiliklere bir büyüyen, modern bir şehir ev sahipliği yapmaktadır Doğru ülke ve Anadolu Bölgesi'nin merkezinde yer alan, Ankara Türkiye'deki diğer büyük hedeflere gezginler bağlayan önemli bir ulaşım merkezidir. Kentin kendisi şehir Anadolu Medeniyetleri Müzesi gibi müzeler büyük bir konsantrasyon ile canlı bir sanat ve kültür sahnesi sunuyor

9 Mardin

 

 

 

flickr / miy1988

Türkiye'nin güneydoğusundaki Mezopotamya ovaları bakan stratejik bir tepenin üzerine tünemiş, Mardin Mardin'in başkentidir Bölgede en eski yerleşim yerlerinden biri, Mardin en iyi kültürel çeşitlilik ve tepeden aşağı basamakla kumtaşı binaların Old City için bilinir.

8 Konya

 

 

wikipedia / Mladifilozof

Dünyada ve en dikkate değer Selçuklu mimarisi ve Semazenler için bilinen en eski şehirlerinden biri, Konya, Türkiye'nin Orta Anadolu Bölgesi'nde büyük bir şehirdir 12. ve 13. yüzyıllarda, Konya Selçuklu Hanedanı egemenliği altında bir başkent olarak zenginleşti. Bugün, o dönemin çekici binaları hala bu tür Alaeddin Camii ve Selçuklu Sarayı'nın kalıntıları olarak takdir edilebilir.

7 Antalya

 

 

 

flickr / astique

Akdeniz kıyı şeridi üzerinde güzel Türk Rivierası boyunca yer alan, Antalya sayıda tatil köyleri, oteller, barlar ve restoranlar ile turistleri ağırlıyor büyük, canlı bir şehir Muhteşem sahne muhteşem plajları ve antik kalıntıları ile noktalı yemyeşil dağların kenti çerçeveleri. Dağcılık, gezi ve aile eğlence için yüzme ve yelken, Antalya herkes için bir şeyler sunmaktadır.

6 Marmaris

 

fotoğraf / Mstyslav Chernov

Türkiye'nin en popüler sahil beldelerinden biri olan Marmaris çam ağaçlarıyla kaplı dağlar, beyaz kumlu plajları, turkuaz suları ve tarihi mimarisi bir resim-mükemmel bir yerdirTürkiye'nin güneybatısında bulunan Türk Rivierası boyunca yer alan bu çarpıcı kruvaziyer liman olağanüstü gezi fırsatları, su sporları, macera, fantastik yemek ve uğultu gece hayatı ile bir turizm cennetidir.

5 Side
  

M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender tarafından işgal önemli bir antik Pamfilya liman ve Side bugün klasik kalıntıları ve beyaz kumlu plajları bakan modern tatil pitoresk bir şehridir Küçük bir yarımada üzerinde bulunan Side fantastik gezi, yemek ve gece hayatı sunuyor. Onun yıldızı cazibe devasa bir amfitiyatro ve çeşitli tapınakların kalıntıları bulunmaktadır Helenistik ve Roma kalıntıları bir kazı sitedir.

4 Bodrum

 

 

flickr / myhsu

Türkiye'nin güney Ege bölgesinde yer alan, Bodrumkez ev Mausoleum, Antik World. Today Yedi Harikası'ndan biri oldu, onun ilginç kalıntıları, muhteşem plajları ve uçurum-üst tatil dünyanın her yerinden gelen insanları çekmek. Bodrum'a hiç ziyaret de Bodrum Kalesi olarak bilinen Aziz Peter Kalesi, görmeden tamamlanmış sayılmaz. Hospitalier Şövalyeleri tarafından 1402'de inşa şimdi bir müze olarak faaliyet göstermektedir.

3  Efes

 

 


flickr / guillenperez

M.Ö. 1. yüzyılda tarafından, Efes Antik Dünya, Artemis Tapınağı yedi harikasından birine sahip, Roma İmparatorluğu'nun tüm büyük kentlerinden biriydi Efes harabeleri de o Türkiye'nin en popüler turistik bir yapım, büyük bir arkeolojik site içinde korunmuş ve bulunur. Onun turistik masif Tiyatrosu, Hadrian Tapınağı ve muhteşem Celsus Kütüphanesi, 12.000 'den fazla verilirse ev inşa edildi, iki katlı bir yapı bulunur.

2 Kapadokya

 

 

 flickr / Benh LIEU ŞARKI

Orta Anadolu'da yer alan, Kapadokya bacalar, koniler, mantar ve zirvesini andıran sıradışı oluşumlar masalsı manzara için en iyi bilinen olduğunu Gibi eski volkanik patlamalar ve erozyon gibi doğal süreçler her çağlar boyunca bu tuhaf oluşumları heykel var. Binlerce yıl önce, insanlığın yumuşak kaya evleri, kiliseleri ve yeraltı şehirleri oyulmasıyla manzara olağanüstü dokunur eklendi.

1 İstanbul

 

wikipedia/S. Yildiz & E. Gulsen

Bir zamanlar Osmanlı ve Bizans İmparatorluklarının başkenti olarak hizmet veren İstanbul, bugün Türkiye'nin en büyük şehri ve dünyanın en büyük biridir İstanbul iki kıtayı kapsayan dünyadaki tek şehir yapma, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan dar bir boğaz boyunca uzanır. Etkileyici mimari, tarihi yerler, yemek, alışveriş, gece hayatı ve egzotik atmosfer tüm İstanbul'da ziyaret için en iyi yerlerden biri yapmak.

kaynak: http://otelkeyfi.com/

 
Toplam blog
: 24
: 10296
Kayıt tarihi
: 22.09.13
 
 

Turizm ve otelcilik öğrenimi görmekteyim. Bir yandan da borsa, piyasalar ve forex üzerine araştır..