Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Türkiye'de Gezilecek Yerler

Ülkemizde hem yaz hem de kış mevsiminde gezilebilecek pek çok yer vardır. Eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokuya sahip bölgelerimizde tatilinizin her anını dolu dolu yaşama imkanınız vardır. Gelin birlikte, yaptığımız küçük listeye bir göz atalım.

Nemrut Dağı

Adıyaman’daki Nemrut Dağı, Kommagene Krallığı’na ait antik bir kenti içinde bulunduran milli bir park ve ören yerinden oluşur.

İshak Paşa Sarayı

Ağrı ilindeki İshak Paşa Sarayı, Doğubeyazıt’ın 5 km doğusundaki bir dağın tepesindedir. Lale Devri’ne ait son büyük anıt yapılarındandır. 18. Yüzyılın mimarisinin en çok beğenilen örneklerindendir.

gezilecek yerler

Tuz Gölü

Ankara ilinin güney doğun sınırında bulunan şehir Şereflikoçhisar’a oldukça yakındır. Tuz Gölü’ndeki kristalleri ışığın da yardımıyla daha beyaz ve parıltılı görülürler.

Manavgat Şelalesi

Antalya il sınırları içinde bulunan ünlü doğal güzellik, Manavgat Nehri üzerinde olup Antalya’ya olan uzaklığı 72 kim’dir.

Dilek Yarımadası

Kuşadası’ndan 28 km uzaklıktaki milli park, ülkemizin 500 yıllık tarihi miraslarındandır.

Hisaralan Kaplıcası

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki Hisaralan Kaplıcası, aynı isimli köy sınırları içindedir. Termal suları ile ruh ve beden sağlığınıza iyi gelecek kaplıcalarla aklınız başınızdan gidecek.

Kral Kızı Kalesi

Diyarbakır’ın Genç ilçesindeki bir tepede kurulmuş olan Kral Kızı Kalesi, bir rivayete göre Pers Kralı’nın kızı için yaptırılmıştır.

Yüzen Ada

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan ve karayla hiçbir bağlantı noktası olmayan su üzerinde kendi kendilerine yüzen 3 adadır.

Van Gölü

Eşsiz doğası ve yaşattığı Anadolu motifleri ile Van’ın doğa harikası Van Gölü, Türkiye’deki en büyük göldür.

Şirince Köyü

Üzüm bağları, zeytinlikleri ve uçsuz bucaksız şeftali bahçeleri ile İzmir’de bir Rum köyü olan Şirince,  Selçuk ilçesinin 8 km uzağında bulunuyor. Sunduğu uygun konaklama olanakları ile yörenin meşhur meyveli şarapları mutlaka tadılmalı.

Yedigöller

Bolu’daki Yedigöller; şelaleleri, dilek çeşmesi, yürüyüş yolları ve Anıt Ağacı gibi pek çok gezilebilecek yeri ile, muhteşem bir doğal güzellik. Bölgede kampçılık yapılabildiği gibi olta balıkçılığına da izin veriliyor. Bungalov evler ve farklı konaklama seçenekleri ile her yıl yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Porsuk Çayı

Eskişehir’in sembolü sayılan Porsuk Çayı’nın uzunluğu 448 metredir. Sakarya Nehri’ne ait kollardan en uzun olanı olan çay, şehri ikiye bölerek gondollarla ulaşıma olanak tanımaktadır.

Alaçatı

İzmir’in ünlü turistik ilçesi Alaçatı, sörf yapmaya müsait denizi, Ege mutfağının nefis lezzetleri, minik sokaklarındaki şirin dükkanları ve taş evleriyle tam bir tatil yeri.

Ölüdeniz

Muğla’da bulunan Ölüdeniz, Fethiye ilçesi sınırları içindedir. Kartpostalları süsleyecek kadar mükemmel deniz ve doğa manzaraları ile ziyaret edenleri büyülüyor. Ülkemizin en bilinen plajları Ölüdeniz’de bulunuyor.

Konak Meydanı

İzmir’deki Konak Meydanı, saat kulesi ile ünlüdür. Şehrin göbeğinde, Ege Denizinin muhteşem manzarasıyla, Kemeraltı’na açılan sokakları ile gezilesi yerlerden biridir.

gezilecek yerler türkiye

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi içindeki Ayder Yaylası’nın tarihi çok eskilere dayanır. 1300 yıllarında Halalılar’ın ikamet ettiği bölge, kaplıcaları ile de ünlü olup her yıl pek çok festivale ev sahipliği yapmaktadır.

 

 
Toplam blog
: 9
: 4889
Kayıt tarihi
: 02.05.17
 
 

Merhabalar ben 1991 yılı temmuz 31 doğumlu blog.milliyetin yeni üyesiyim. Eğitimimi Ege makina mü..