Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye’de hainler bile ülkesini seviyor, hainlikleri de bundan; sorun vatanı sevme şekillerinde

Türkiye’de hainler bile ülkesini seviyor, hainlikleri de bundan; sorun vatanı sevme şekillerinde
 

Milliyetçilik tehlikeli bir yoldur; insanları bu yola sürerseniz bedeli işte bugünkü Türkiye olur


Bence Türkiye’de hain yok, düşünceleri ve niyetleri hainliğe dönüşen insanlar var. Örneğin kanlı örgüt PKK bile barış diyor. Belki de gerçekten istiyor. Ama bunu nasıl gerçekleştirmek istediğini görüyorsunuz.

Bence bu daha kötü. Hain ihanetini yapar gider. Bunlar ise var oldukları sürece hain. Çünkü düşünceleri ve niyetleri hainliğe çıkıyor,  “Türkiye’ye barış gelsin ama bunu kan dökerek yapalım”

Başka bazı çevrelerin söz ve davranışları da ihanet gibi… Ben bu toprakları nedensiz sevmek istiyorum. “Türk’ün vatanı olduğu için, ezanlar okunduğu için, şehitlerimiz yattığı için…” Ne kadar mantıklı nedenleriniz varmış!

Ülkede kan gövdeyi götürüyor. Vatanı böyle sevdiğiniz için. Bir şeyi çok severseniz onun için ölürsünüz öldürürsünüz. Bu sevmek değil ki. Bu tehlikeli düşüncelerden kurtulduğunuz gün her şey yoluna girecek. Türkiye’nin sorunu halkın düşünceleri.

Devletimiz de ister ki barış ve huzur dolu bir ülke olalım. Ama kendi de biliyor bu şekilde mümkün olmadığını. 30 yıldır nasılsak bundan sonra da öyle olacağız.

İnatçılara, burnunun doğrusuna gidenlere boşa konuşuyoruz. Çünkü onların “yapacak başka bir şey yok” gibi herkesi ikna eden ama gerçekte doğru olmayan, sadece kendilerinin inandığı gerekçeleri var.

Bir sorunun onlarca çözümü var. Onuru gururu bir yana bırakarak bizi küçülten yolları dahi denemeliyiz. Düzenin sahipleri ve onların peşinden gidenler muhatabım değil, ben beni anlayanlara konuşuyorum.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..