Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '17

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Türkiye'de inşaat nereye doğru gidiyor

Türkiye'de inşaat nereye doğru gidiyor
 

insaat haber


Günümüz dünyasında teknolojinin varlığı her sektörde kendisini ön plana geçirmiş durumda. Bir başka deyişle teknolojinin ele geçiremediği bir iş alanı kalmadı denilebilir. İnternetin yaygınlaşması ve hemen hemen her kesimden insan grubunun ulaşabildiği meta olması da iş dünyasının akış hızını ve çalışma kültürünü derinden etkilemiş durumda. Artık teknolojiden bir adım bile uzak kalmak insana kendini eksik veya yetersiz hissettiren bir durum haline geldi. Tüm ticari işletmelerde olduğu gibi inşaat sektörü de teknolojik argümanları temelden çatıya kadar her kesit de kullanmaktadır.

Tüm bu değişkenler içerisinde ana amaç inşaat maliyetlerini düşürmek ve yapıları olası doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmektir. Son dönemlerde bu hedefe ulaşmak adına inşaatlar da çelik donatılar fazlasıyla yer almaktadır. insaat.net haberden alınan bilgilere göre uzun vadeli hesaplamalarda çelik yapılar, klasik inşaat yöntemlerine göre daha uygun bir maliyet tablosu olarak kendini ortaya çıkartmakta.

Esas dayanım eşiği çelik yapılarda normal betonarme ile kıyaslandığında fiyat/dayanım süresi noktasında çok daha ekonomik bir hal almaktadır. Özellikle yüksek katlı yapılarda çelik kenetlenmenin son derece sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu ve buna bağlı olarak inşaat projelerinin çelik yapılara daha fazla öncelik tanıdığı da ortadadır. Teknoloji ve buna bağlı değişkenlerin insana hizmet etmesi ve buna bağlı olarak yeni inşaat ürünlerinin de piyasaya çıkması yeni alt sektör kollarının da oluşmasına ve üretim/istihdam alanını arttırmaktadır. 

 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..