Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Turkiye'de kadın olmak

Turkiye'de kadın olmak
 

Google`dan aldim


Aile baskısı, cevre baskisi, isyerinde sozlu yada eylemsel taciz, ihtiyaclari temin edememe durumu, cinsel yasami yasayamama eksikligi, ekonomik ozgurlugu kisitlanmis kadinin gorevi sadece ev isleri ve kocasina hizmet etme gibi algilama bozuklugu, ozgurce giyinememe hali, evlenmenin istege bagli bir yasam tarzi oldugunu kavrayamayan bir toplumda, bayanin kendi basina yasama halinde, cevrenin bakis acisi. Cinsellikleri bastirilmis erkeklerin cevrede cirit attigi bir ortamda, basinda yer alan, kadinlara karsi yapilan, taciz, tecavuz ve cinayet olaylarida eklenince kadin olmanin Turkiye `de ne kadar zor bir olgu oldugunu daha iyi gorebiliyoruz.


Namus denen kavramin ne anlama geldigini bilmeden, herkes kendi namusunda sorumlu iken, kendi yaptigimiz namussuzluklari unutup, baskasinin namusunla ilgilenmek gibi asagilikca bir durumu, yuzumuz hic kizarmadan uzerimize gorev imis gibi yerine getirmeye calsiyoruz.


En buyuk namussuzluk baskalarinin yasam tarzlarina mudahale edip, onlari baski altinda tutarak, yasam haklarini kisitlamaktir.


Bayanlarin daha ozgurce hareket edebildikleri bir yasam tarzina kavusmalarini tum kalbimle arzu ediyorum.  

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...